(Foto: Marja van Tilburg).

Sergio de Randamie blijft bij ZZ Leiden

Sergio de Randamie zal ook komend seizoen de kleuren van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball verdedigen. De 34-jarige forward/center heeft een contract voor één seizoen bij de Leidse eredivisionist getekend.

Sergio de Randamie (geboren 5 juli 1984) maakte afgelopen seizoen zijn debuut bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 2.00 meter lange Surinamer, die ook over een Nederlands paspoort beschikt, gaat aan zijn twaalfde seizoen in de Dutch Basketball League beginnen. Eerder kwam De Randamie uit voor Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Zwolle.

De Randamie miste geen enkele competitiewedstrijd. Paul Vervaeck maakte gemiddeld net iets meer dan 19 minuten per wedstrijd gebruik van de diensten van De Randamie. In die speeltijd was hij gemiddeld goed voor 4.75 punten en 2.94 rebounds.

Na het door blessures wegvallen van Jessey Voorn en later ook Floris Versteeg nam de inbreng van De Randamie toe. Hij werd starter en kreeg meer minuten. In de elf wedstrijden voor de play-offs stond De Randamie gemiddeld bijna 27 minuten binnen de lijnen. Daarin tekende hij voor gemiddeld 7.09 punten. 4.45 rebounds en 1.91 assists. In de tweede wedstrijd tegen Landstede Basketbal schoot De Randamie ouderwets met scherp van achter de driepuntslijn. Maar liefst vijf driepunters drilde De Randamie door de ring.

De Randamie gaat komend seizoen ook tijd besteden aan de jeugdopleiding van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Zo zal hij twee keer per week de training gaan verzorgen voor het onder 21-team van de Leidse vereniging. Daarnaast gaat De Randamie ook een belangrijke rol vervullen in het clinicprogramma van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Met het vastleggen van Sergio de Randamie telt de selectie van de nieuwe coach Rolf Franke nu acht spelers. Eerder verlengden Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Marijn Ververs en Clayton Vette hun contract bij de Leidse eredivisionist. Nieuw vastgelegd zijn de Amerikanen Kenneth Simms (center), Maurice Watson Jr. (spelverdeler) en Darius Thompson (combo guard). De selectie wordt in de komende weken nog verder ingevuld.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×