Politie controleert op jachtakte en wapenvergunning

9

De Politie in Leiden heeft vanmorgen vroeg jagers gecontroleerd. Om te mogen jagen met een geweer zijn onder andere een jachtakte en wapenvergunning nodig. Ook moeten jagers aan allerlei voorwaarden voldoen.

In het kader van schadebestrijding had de jager op de foto een aantal kraaien en exotische ganzen geschoten.

Delen

9 reacties

 1. Jantje van Leiden op

  Vreemd verhaal. Volgens nader gevraagde informatie aan de gemeente worden er sinds jaar en dag in Leiden geen jachtvergunningen (meer) afgegeven. De volgende vraag is dan, waar er gejaagd zou kunnen worden.

  • Ontheffingen in het kader van schadebestrijding worden door de provincie afgegeven en niet door de gemeente.

  • Leiden heeft geen groen (vrije polder groter dan 40ha) meer dus jagen is hier niet mogelijk. Er zijn natuurlijk in Leiden wel jagers die in bezit zijn van jacht akte plus bijbehorende wapen(s). Die zijn even gecontroleerd op akte en juist opbergen van wapentuig en munitie. Naar alle waarschijnlijkheid hebben ze bezoek gekregen om 4 uur smorgens, een ontmoedigingsbeleid van de overheid op het thuis voor handen hebben van vuurwapens.

   • Erger-dan-beesten op

    Anders die meedogenloze dierenbeschermers wel, het hele jaar jagend op exemplaren van de eigen soort, de homo sapiens, wanneer in bezit van geweer (behalve als men zelf geweerdragend is). Metend met twee maten, want zie ze het jagen op jagers toejuichen.

  • Leidendigitaal op

   Het is nu eenmaal zo dat de wildstand een bepaald aantal zijn teveel kunnen niet voorzichzelf zorgen en moeten bijgevoederd worden, gaat u daar voor zorgen? Of laten we de boel de boel en heel het duin word kaal gevreten omdat konijnen zich zeer snel vermenigvuldigen

Je bent nu offline