Redactiechef Marijn Kramp van het Leidsch Dagblad verlaat het krantenbedrijf aan het eind van de maand na 21 jaar. (Foto: Chris de Waard).

Redactiechef Leidsch Dagblad vertrekt

De redactie van een regionaal dagblad hoort in het centrum van de stad. Van die school is ook redactiechef Marijn Kramp van het Leidsch Dagblad wel. Maar net nu dat weer gaat gebeuren – de krant verhuist per oktober van een anoniem kantoorpand in de Rooseveltstraat naar het Schuttersveld – vertrekt Kramp na 21 jaar bij de krantenuitgever. Het gevolg van de zoveelste reorganisatie.

Elf jaar was ze redactiechef van het Leidsch Dagblad, waar ze tien jaar eerder al als journalist in dienst trad. En nu is het bijna voorbij. “Hier blijf je altijd jong, zeg ik er op de redactie over”, aldus Kramp. Want ook na 21 jaar geldt nog steeds het principe ‘last in, first out’. Inmiddels, ze weet al even dat het vertrek aanstaande is, heeft ze vrede met het naderende afscheid. “Ik ga eerst een tijdje niks doen. Gelukkig kan dat, want ik heb wel een nette vertrekregeling. Maar na zo’n lange tijd moet ik eerst afstand nemen voor ik iets anders kan aanpakken. De navelstreng moet doorgeknipt worden.”

Wat Kramp gaat doen weet ze nog niet. “Misschien iets voor mezelf, maar ik weet het echt nog niet. Er zijn de laatste jaren veel leuke ZZP-initiatieven ontstaan. Daar kijk ik wel naar. Maar als ik een leuke baan langs zie komen, kan het ook zomaar zo zijn dat ik solliciteer.”

Hoewel het afscheid vast nog wel pijn gaat doen, is de scheidend redactiechef toch positief gestemd. “Sinds we in Belgische handen zijn – uitgeefconcern TGM waar ook het Leidsch Dagblad onder valt werd vorig jaar overgenomen door het Belgische krantenbedrijf Mediahuis – gaat het echt veel beter. Het bedrijf is van de beurs gehaald en het geld dat verdiend wordt, gaat weer in de krant in plaats van naar aandeelhouders.”

Hoewel het vertrek van Kramp het gevolg is van de zoveelste reorganisatie, blijft het Leidsch Dagblad wel op sterkte. “Qua fte’s blijft het Leidsch Dagblad gelijk. Of het ook allemaal dezelfde mensen zijn en of iedereen dezelfde functie houdt, dat moet de komende tijd duidelijk worden. Het is nu wel het moment om je vinger op te steken als je iets anders wil”, zegt Kramp die bij het Leidsch Dagblad wordt opgevolgd door Coen Polack, nu nog chef van het dagblad Zaanstreek.

Hielke Biemond verruilt sport voor regio
Eén andere opvallende wijziging staat er wel op de rol bij de krant. Sportverslaggever Hielke Biemond verruilt zijn plek op de sportredactie voor een functie als regioverslaggever. Op eigen verzoek. Hij stak zijn vinger op.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×