Meer brommer- en scooterstalling bij Leiden Centraal

6

De gemeente Leiden gaat de fietsenstalling onder het Rijnsburgerviaduct vervangen door een brommer- en scooterstalling. Daarmee moet het probleem van overvolle vakken bij Leiden Centraal worden opgelost. Vanaf 27 augustus biedt de nieuwe stalling plek aan maximaal zestig brommers of scooters.

Veel brommers en scooters staan nu buiten de vakken waardoor ze geparkeerd staan op de calamiteitenroute van hulpdiensten. Omdat deze route altijd vrij moet blijven, is een nieuwe stalling voor brommers en scooters noodzakelijk.

De uitbreiding van het aantal plaatsen voor brommers en scooters betekent dat de fietsenstalling onder het  Rijnsburgerviaduct (naast het SVB-gebouw) vanaf 16 augustus verdwijnt. Daarna worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd om de stalling geschikt te maken voor brommers en scooters. Fietsen die er na 16 augustus nog staan worden verwijderd. Fietsers kunnen voortaan hun fiets plaatsen op het Morssingelterrein of op de Trafolocatie (tussen het busstation en de kweektuin). Vanaf het voorjaar van 2019 kunnen fietsers hun fiets in de Lorentz-fietsenstalling zetten. Deze bewaakte, ondergrondse stalling gaat plaats bieden aan 4.800 fietsen.

Delen

6 reacties

    • Als ik de zin goed door lees en vooral het zinsdeel ‘nodigt uit tot het ontvreemde van gemotoriseerde voertuigen’, lijkt mij Rijk iemand uit de praktijk.

  1. Eus de Watergeus op

    Laat dit nou net de plek zijn waar ik dagelijks mijn tweewieler parkeer. Op de trafolocatie staat hij niet droog. Ik ga hem bij het LUMC zetten. Mag formeel niet maar daar staat hij droog en er is altijd plek.

    • Eus de Watergeus op

      Camera’s halen geen onterecht geparkeerde fietsen weg Stara. Ik ga alleen akkoord met plaatsing van camera’s aldaar als jíj de monitoren bevrouwt en de regels handhaaft.

Geef een reactie

Je bent nu offline