Werkzaamheden Plantsoen hervat

De gemeente Leiden hervat dinsdag de groenwerkzaamheden en de aanleg van de nieuwe wegverbinding naar de Geregracht ter hoogte van het Plantsoen. De werkzaamheden begonnen in maart, maar werden gestaakt toen bleek dat de gasleidingen niet diep genoeg lagen om hier de nieuwe wegaansluiting te maken.

Onder deze leidingen ligt een 17e-eeuwse vestigingsmuur. Erfgoed Leiden en omstreken heeft de muur in kaart gebracht en verder onderzoek gedaan.

De werkzaamheden starten met het vrij graven van de gasleiding. Daarna wordt onder leiding van een archeoloog een klein deel van de vestigingsmuur indien nodig verwijderd. Vervolgens kan Liander de gasleiding verwijderen en een nieuwe leiding op de juiste plek aanleggen. Gelijktijdig start aannemersbedrijf A.W. Vessies met de restwerkzaamheden aan het Plantsoen. De werkzaamheden zijn voor de 3 oktoberfeesten afgerond.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×