Auto botst op betonblok op Turfmarktbrug

8

Een automobilist is vrijdagavond op de Turfmarktbrug op een betonblok gereden. Hoe dat precies kon gebeuren is onbekend, wel is duidelijk dat de auto tegen het verkeer in probeerde te rijden. Op de Turfmarkt geldt eenrichtingverkeer.

De auto raakte bij het incident beschadigd en moest door een bergingsbedrijf van het betonblok af worden gehaald. Vervolgens is het voertuig per autoambulance afgevoerd. Er raakte niemand gewond.

Delen

8 reacties

 1. Verminderd zich als gevolg van de weersomstandigheden. Borden daardoor niet kunnen waarnemen. Vervolgens moeten uitwijken omdat er tegemoetkomend verkeer kwam. Iets in die trend waarschijnlijk. Vervelend voor de bestuurder.

 2. Schudthethoofd op

  @ Leidenaar: u kent kennelijk de situatie niet.
  Die auto hoort helemaal niet in die richting te rijden. Op deze plek heb ik talloze malen een auto vanaf de Beestenmarkt in de richting van de Blauwpoortsbrug zien rijden, het eenrichtingsverkeer op de Turfmarktbrug negerend omdat de bestuurder op de Oude Vest moet zijn en omrijden (via St Aagtenstraat/ Steenstraat/ Turfmarkt) kennelijk teveel moeite is. Google Maps geeft het eenrichtingsverkeer keurig aan dus daar ligt het niet aan. Daarom staan die betonblokken daar.

  • En of ik de situatie ken. Het zal weinig met moeite van doen hebben. Ik heb al verscheidene malen mensen hier aangesproken om ze de juiste kan op te sturen. Niet zelden bleken de mensen van buiten Leiden en raakten zij verward door missen van verkeersborden.
   Ik heb ook al tweemaal een verzoek bij de gemeente ingediend om de situatie onder de loep te nemen. De ‘foutieve’ bestuurders leveren een gevaar op voor de verkeersveiligheid van henzelf en die van andere weggebruikers.

 3. Eus de Watergeus op

  Er zijn paaltjes kapot zag ik vandaag. Oprechte vergissing of bewust verkeersregels negeren maakt niet uit. Slopen = kopen.

 4. Toch is het daar altijd een gehannes en zeker voor de mensen die de situatie daar niet kennen. Je mag b.v. t/m slager Mabroek / de brug straffeloos de straat inrijden en dan moet je weer keren om uit de benarde situatie te komen. Tis gewoon onlogisch.

 5. Leuk woord: Autoambulance….. (zitten daar ook al verplegers in om de auto alvast te herstellen?) 😉

Je bent nu offline