Traumahelikopter landt in Bio Science Park Leiden

7

Aan de Sandifortdreef op het Bio Science Park in Leiden is gistermiddag een traumahelikopter geland. Een traumateam verleende bijstand na een incident bij een GGZ-instelling. Daarbij werd een persoon gestabiliseerd en daarna met spoed en onder begeleiding van de trauma-arts naar het ziekenhuis overgebracht.

Delen

7 reacties

  1. Wat ik niet snap is dat voor deze situaties de traumahelicopter wordt opgeroepen. Deze situatie speelde zich letterlijk aan de voet van het LUMC af. Een trauma-arts was er lopend eerder geweest dan de traumaheli die vanaf Zestienhoven moet komen vliegen. En vanaf de ambulance-uitruk op de Vondellaan is het een halve minuut rijden naar die plek.

    • De helikopter is aanvullend aan de ambulance die sowieso ook gaat rijden. Op het LUMC zijn geen artsen beschikbaar die hun werk kunnen laten vallen om buiten het ziekenhuis werk te verrichten. Ze hebben er ook geen uitrusting voor beschikbaar. De arts in helikopter heeft koffers vol met de nodige middelen tot zijn beschikking.

      • De arts kan toch ook in de ambulance. Dit is peperdure show om die helikopter een kippeneindje te laten vliegen.

Je bent nu offline