(Foto's: J.P. Kranenburg en Emile van Aelst).

Een 'bijna epische' 26e Triathlon Leiderdorp

“Episch wil ik nog net niet zeggen, maar het zit er dichtbij. Alles zat gewoon mee, het ging soepel”, aldus de organisatie van de Baanderij Triathlon Leiderdorp. Aan de 26e editie namen zondag ongeveer 550 deelnemers deel, verdeeld over drie verschillende afstanden. De langste afstand, de middenafstand, werd dit jaar voor de laatste keer gehouden.

Verslag Baanderij Triathlon Leiderdorp 2018. (Video: IJsbrand Terpstra en Reanne van Kleef).

Op de Baanderij was het de hele dag een komen en gaan van sporters. Na het zwemmen in de Zijl, stapten de triatleten op de fiets, die ze na een flinke fietstocht inwisselden voor de hardloopschoenen. Op de Midden afstand kwamen Rik Linssen en Corine Nelen als eerst over de finish. Bij de Sprint waren dat Rob Musters en Diede Diederiks, bij de Olympische afstand streken Adrian Siemons en Annika Spronk met de eer. Het team Vidar was bij de Olympische trio’s het snelst.

Trainen voor Tokio 2020
Het deelnemersveld was gevarieerd; van recreanten tot topatleten. Ook deed er één koppel mee. De blinde Daniël Knegt traint samen met zijn buddy voor de paralympics in Tokio. “Het lopen is hier het lastigste onderdeel: het is erg smal en niet verkeersvrij. Veel mensen zien dan niet dat ik blind ben en vinden het raar dat we naast elkaar blijven lopen.” Samen zwommen ze 750 meter, fietsten ze 23 kilometer en renden ze 5 kilometer; de sprintafstand. Na 01:18:44 uur kwamen ze samen over de finish. “Het was een mooie trainingswedstrijd op weg naar Tokio.”

Volgend jaar
Omdat de Midden afstand uitbreiding van het programma in de weg staat, heeft de organisatie besloten om die volgend jaar niet meer aan te bieden. “De Baanderij wil er meer activiteiten omheen gaan organiseren en misschien de sportmarkt van Leiderdorp weer nieuw leven inblazen”, aldus organisator Jeroen Fakkeldij. Zelf wil hij andere wedstrijdonderdelen aan gaan bieden en meer voor kinderen gaan organiseren.

Leiderdorp Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×