(Foto: AS Media).

Incident gevaarlijke stoffen studentenhuis blijkt miscommunicatie

Dat meerdere mensen onwel zijn geworden door gevaarlijke stoffen in een studentenhuis aan het Pieterskerkhof in Leiden, blijkt een miscommunicatie te zijn. Waarschijnlijk had een van de bewoners te maken met een voedselvergiftiging. Dat meldt mediapartner NU.nl.

De hulpdiensten werden rond 6.50 uur gewaarschuwd dat er iets mis was in de woning. Ambulance, brandweer en politie kwamen met spoed ter plaatse. Eerder werd gemeld dat het zou gaan om een incident met gevaarlijke stoffen, maar een bewoner van de woning spreekt dit tegen. Hij legt aan NU.nl uit dat een van de bewoners bij een huisgenoot had aangeklopt omdat hij zich niet goed voelde. Hij was bleek en erg zwak.

De huisgenoot schrok van de toestand van de zieke man en belde een huisartsenpost. Toen dit lang duurde, belde hij 112. De man was dusdanig in paniek door de toestand van zijn zieke huisgenoot dat hij aan de telefoon flauwviel.

Meldkamer vermoedde een gaslek
De meldkamer dacht volgens de bewoner dat er mogelijk sprake was van gaslek en stuurde meerdere hulpdiensten naar het pand. De zieke huisgenoot is daarna nagekeken in de ambulance en heeft vermoedelijk een voedselvergiftiging opgelopen.

De huisbewoner benadrukt dat iedereen het goed maakt. De zieke man heeft nog geslapen na het voorval en het gaat iets beter met hem.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×