(Foto: PR).

Afstudeerproject Leidse filmmaker in Theater Trianon

De Leidse filmmaker Aidan Vernee (22) toont zijn afstudeerproject als filmmaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht op 8 september in Theater Trianon. Vernee maakte een verfilming van De Binocle, een komische thriller naar het gelijknamige verhaal van Louis Couperus.

De film is onlangs samen met 39 andere films en drie installaties geselecteerd voor de studentencompetitie van het Nederlands Film Festival. De geselecteerde werken maken allemaal kans op meerdere prijjzen en onderscheidingen, waaronder de nieuw ingestelde Fentener van Vlissingen Fonds Award, waaraan een geldbedrag van 7.500 euro is verbonden.

Op 8 september om 10.00 vindt in de grote zaal van Theater Trianon-theater de première plaats van De Binocle. Vernee had vier jaar geleden zijn eerste première, toen in het Leidse Kijkhuis met de film ‘Los’ . In dat jaar startte hij ook met de studie filmmaker.

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Dion Vincken, Julien Croiset en Edgard Geurink. De Binocle is opgenomen in Leiden, onder andere in de Leidse Schouwburg . Een groot aantal figuranten, waaronder leden van Het Louis Couperus Genootschap en bestuursleden van het Louis Couperus Museum, heeft aan de film meegewerkt.

Mede dankzij een succesvolle crowdfunding-actie lukte het Vernee en zijn team om te film te maken. De première is openbaar en kaarten voor de elf minuten durende film kunnen besteld worden via www.bioscopenleiden.nl.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×