Ondergrondse container voor restafval in Zoeterwoude. (Foto: Robbert Beurse).

Leegproblemen ondergrondse afvalcontainers in Zoeterwoude

Door een systeemstoring werden de recent geplaatste ondergrondse afvalcontainers in Zoeterwoude de afgelopen periode niet tijdig geleegd. Via social media meldt de gemeente dit “oprecht heel vervelend te vinden”.

De containers zouden automatisch moeten melden wanneer ze bijna vol zijn zodat ze tijdig geleegd kunnen worden. Door een fout in het systeem blijkt de melding regelmatig niet verstuurd te worden. Enkele overvolle containers waren het gevolg.

Nu de fout bekend is heeft de gemeente direct alle containers in Zoeterwoude nagelopen en, waar nodig, geleegd. “Wij werken samen met de inzameldienst en de leverancier van het systeem aan een oplossing”, aldus de gemeente.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×