Extra ondergrondse restafvalcontainers in Zoeterwoude. (foto's: Robbert Beurse).

Ondergrondse containers Zoeterwoude bijna klaar voor gebruik

De afgelopen weken heeft de gemeente Zoeterwoude op verschillende plekken in het Dorp en Rijndijk extra ondergrondse afvalcontainers geplaatst. Na 24 juli stopt de gemeente met het huis-aan-huis ophalen van restafval. Inwoners kunnen hun restafval dan deponeren in de ondergrondse containers en betalen hiervoor per afvalzak. Alle containers zijn inmiddels geplaatst. Na een kleine technische aanpassing zijn ze vanaf 16 juli klaar voor gebruik.

Afvalpas
Inwoners van Zoeterwoude ontvangen vanaf 16 juli een afvalpas. De pas kan direct worden gebruikt op alle nieuwe en bestaande containers. Zoeterwoudenaren die al een afvalpas hebben ontvangen geen nieuwe pas. Zij kunnen de huidige pas vanaf de genoemde datum ook bij de nieuwe containers gebruiken.

Inzameling met minicontainers
Op maandag 23 en dinsdag 24 juli worden de grijze minicontainers voor het laatst door de gemeente geleegd. Deze inzameldagen staan niet in de afvalwijzer, maar worden wel uitgevoerd. Inwoners ontvangen binnenkort bericht over het inleveren van de minicontainers.

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×