IVN-natuurgids Dick de Vos. (Foto: PR).

IVN houdt cursussen en excursies over vogeltrek

“We hebben weer een mooie najaarscursus samengesteld over vogeltrek en overwinteraars. En er zijn nog enkele plaatsen over.” Aan het woord is IVN-natuurgids Dick de Vos. “Elk jaar is de vogeltrek weer een fascinerend fenomeen. Van september tot en met november trekken miljoenen vogels over Nederland naar hun overwinteringsgebieden in het zuiden, tot diep in Afrika, maar ook in Nederland. Welke vogels dat zijn en hoe je ze herkent, gaan we in drie cursusavonden behandelen.”

Tijdens de cursusavonden die de vereniging voor Natuur- en Milieueducatie organiseert worden zowel lezingen als gehouden. Er wordt ingegaan op wintervoeding, vogelherkenning en de geheimen van de vogeltrek. De Vos: “En uiteraard gaan we ook op pad: er zijn er vier excursies in verschillende gebieden in de regio Leiden.”

De cursusavonden zijn op dinsdagavonden 9 en 30 oktober en 13 november 2018, om 19.45 bij het Wellantcollege aan de Lange Voort 70 in Oegstgeest. De excursies zijn op zaterdagochtenden 13 oktober en 3, 17 en 24 november 2018 . De kosten voor de cursus bedragen 50 euro. dat is inclusief een cursusboekje en een consumptie.

De avonden en de excursies worden gegeven door vrijwilligers van het IVN (Instituut voor
Natuureducatie en Duurzaamheid), Leidse regio. Aanmelding en informatie bij Caroline Grimbergen, secretaris vogelwerkgroep, ivnvogels@gmail.com, (06) 47 49 48 77 of Floris de Boer, voorzitter vogelwerkgroep, florisdeboer@gmail.com, 070-3276084 of 06 8341 5436. Deelname gebeurt op volgorde van aanmelding en ‘vol is vol’.

Duurzaamheid Oegstgeest Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×