(Foto's: PR).

Naam nieuwe Leidse basisschool wordt Leimundo

Vanmorgen heeft openbare basisschool de Telders de nieuwe naam voor de school onthuld. De school gaat vanaf nu verder onder de naam Leimundo. “Een unieke, inspirerende en krachtige naam. Mundo betekent wereld en weerspiegelt het internationale karakter van de school en Lei is een verwijzing naar de stad Leiden”, aldus Elsbeth van Beek van de school.

De nieuwe naam is bekend gemaakt tijdens een feestelijke happening met onder meer de muziekband ‘Ngomayantare Africultures VZW’ uit Burundi onder leiding van een van de ouders van de school, in het bijzijn van alle kinderen, ouders, medewerkers en relaties van de school. De nieuwe naam is de start van een nieuwe fase voor de school. In het najaar betrekt Leimundo het nieuwe schoolgebouw, Kiljan genaamd, waar ook SPL (Stichting Peuterspeelzaal Leiden) is ondergebracht.

In dit nieuwe schoolgebouw voert Leimundo een aantal vernieuwingen door. Verdere internationalisering is de belangrijkste, waarbij de school stappen ze om een VVTO-school, Vroeg Vreemde Talen Onderwijs, te worden. Ook de samenwerking met buitenlandse scholen staat op de agenda.

Taal is één van de speerpunten: Leimundo heeft twee Internationale Schakelklassen en een TOP-klas. De Internationale Schakelklassen zijn voor kinderen van 6  t/m 12 jaar die korter dan een jaar in Nederland wonen en de Nederlandse taal niet of nauwelijks beheersen. Het doel is om deze leerlingen Nederlands te leren en te laten kennismaken met de Nederlandse cultuur en gewoonten, zodat ze daarna kunnen doorstromen naar het reguliere onderwijs op Leimundo.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×