(foto: Triatlondeelnemers van ZVL 1886 bij Ironman Kalmar, ZVL 1886)

Multisporter Annemieke Willemze bedwingt Ironman in Zweden

Bijna vier kilometer zwemmen, ruim 180 kilometer fietsen en dan een marathon lopen. Een volledige triathlon is niet niks en de befaamde Ironman-wedstrijden spreken tot de verbeelding. Alleen de echte bikkels onder de atleten mogen zich Iron(wo)man noemen. De Leiderdorpse Annemieke Willemze is een van hen. Zij volbracht het huzarenstukje in 10 uur en 44 minuten.

Samen met acht clubgenoten van ZVL 1886 reisde Annemieke Willemze af naar het Zweedse plaatsje Kalmar om daar de drie afstanden af te leggen. En dat is hartstikke leuk zegt Annemieke, die vroeger heeft gezwommen. Nadat een blessure een einde maakte aan haar voetbalaspiraties keerde ze erug naar het zwemmen, ging erbij fietsen en hardlopen en kon eigenlijk niet meer kiezen. Een clinic triathlon bij ZVL 1886 (voorheen De Zijl Triathlon) gaf de doorslag.

Annemiek Willemze had ingezet op een scherpe tijd van tien en half uur, waar ze dus net een kwartiertje extra nodig had. Voor een eerste poging niet slecht en ze is er zeker tevreden mee. Maar ze kijkt ook alweer vooruit naar de volgende triathlon.

Om dit allemaal te kunnen moet er wel veel getraind worden. In het weekend wel meerdere keren per dag. Alle disciplines moet je natuurlijk bijhouden en om tien uur sporten vol te houden heb, je ook een ijzeren conditie nodig. Ooit hoopt Annemieke zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap op Hawaii. Deze eilandengroep in de Stille Oceaan is de bakermat van de triatlon.

Gerry van Bakel in gesprek met Annemieke Willemze over haar Ironmanwedstrijd in het Zweedse Kalmar.

Wedstrijdverslag
Kalmar ligt aan de zuidoost kust van Zweden. Gezwommen word er in de Oostzee. het fietsen over een schiereiland en het vaste land waar bij de spectaculaire Öland Bridge een pittig onderdeel vormt het lopen gaat door en rond het mooie Kalmar. De omstandigheden waren goed met weinig wind en een temperatuur van ongeveer 22 graden. het publiek was ongelofelijk, in grote getallen werden alle atleten langs grote delen van het parkoers aangemoedigd

Niels Ros had een redelijk zwemonderdeel en komt al 36ste in zijn categorie uit het water. Zijn sterke fietsen (2de fietstijd) met een gemiddelde van net onder de 40 per uur brengt hem naar een derde plaats aan het begin van het lopen. Helaas moet hij daar wat plaatsen prijsgeven maar finisht toch nog op een mooie 10e plaats

Annemiek Willemze, bekend als sterke zwemmer komt als derde uit het water en legt ook een sterk fiets onderdeel af, echter ze moet wel een paar plaatsen prijsgeven. Haar zwakste onderdeel het lopen blijkt nu toch wel goed te gaan en uiteindelijke finish zij als 7de in haar eerste Ironman in een tijd van 10 uur 44 minuten en 18 seconden.

De overige atleten van ZVL1886 allemaal finishen allemaal in hun eerste Ironman triathlon in zeer goede tijden voor hun capaciteit. Jeroen Robbers, al langdurig kampend met rug problemen, weet toch nog een goed zwem- en fietsonderdeel af te werkenom vervolgens met de zeer pijnlijke maar verstandige beslissing  te nemen om na 11,3 km te stoppen met lopen. Nog niet eerder deden er zo veel atleten van ZVL1886 mee in één wedstrijd over de lange afstand om ook nog eens finishen.

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×