GymFit biedt 50-plussers uitdagende mix van balsporten

Lekker bewegen en samen lachen. Dat zijn de twee belangrijkste ingrediënten van het sportuurtje dat ooit begon onder de noemer trimmen bij turnvereniging Jahn en inmiddels is uitgegroeid tot GymFit bij Gymsport Leiden. Ton Zeilstra gooit elke donderdag de gymzaal van basisschool Auris De Weerklank in de Robijnstraat open voor mannen van vijftig jaar en ouder. Basketbal en badminton staat geregeld op het programma en het zelfbedachte Russisch voetbal.

Zeilstra legt uit dat het niet een sportuur is voor mensen die nog nooit aan sport hebben gedaan, die kunnen misschien beter eerst beginnen met wandelen, zwemmen of fietsen. Niet dat het er erg ruig aan toe gaat, maar een beetje gevoel voor de bal wordt wel verwacht. Het is vooral een groep die ooit – al dan niet fanatiek – heeft gevoetbald of gebasketbald en nog wel in beweging wil blijven. Momenteel zijn ze met zijn zessen en dat is een beetje te kleine groep. Het dubbele zou ideaal zijn.

Donderdagavond 20.45uur
Voor vrouwen is er trouwens iets soortgelijks en zij gaan voor en beginnen dus om half acht. De mannen mogen om kwart voor negen los. Heb je zin om een keer mee te doen om te kijken of het wat voor je is, pak je sportschoenen en een korte broek mee en kom naar de Robijnstraat. Of bel even met Ton Zeilstra 06 – 340 68 951.

Gerry van Bakel in gesprek met Ton Zeilstra over het GymFit-uur voor 50+ mannen op donderdagavond bij Gymsport Leiden.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×