(Foto: Sempre Avanti).

Muziek- en Showgezelschap Sempre Avanti tachtig jaar jong

In oktober bestaat het in 1938 als mandolinevereniging opgerichte Sempre Avanti tachtig jaar. Het muziek- en showgezelschap laat dat niet ongemerkt passeren en viert het jubileum op zaterdag 17 november met met een speciaal optreden in het Cultureel Centrum in Voorschoten. Dat is gratis toegankelijk.

“Voor veel Leidenaars zal Sempre Avanti een bekende naam zijn,” zegt voorzitter Jan Pison. “Niet zo gek als je bedenkt dat het gezelschap in oktober van dit jaar alweer tachtig jaar bestaat. En we treden nog steeds regelmatig op. Vooral in de zorginstellingen en wooncentra in Leiden en wijde omgeving zijn we graag geziene gasten, want er komt niet zo maar een koor langs dat bovendien live wordt begeleid door het eigen orkest.”

De kleding van zowel de koorleden als de muzikanten is tot in de puntjes verzorgd en het repertoire van de show ‘Those were the Days’ is volledig afgestemd op het publiek. Er worden voornamelijk nummers ten gehore gebracht die hun oorsprong vinden in de jaren zestig, maar ook recenter werk wordt niet geschuwd. Zo is naast een medley van Doris Day ook plaats voor Caro Emerald, en komen zowel de liefhebbers van Willem ‘Parel’ Sonneveld als de Rock ‘n Roll liefhebbers aan hun trekken. 

Kaarten voor het gratis concert in Voorschoten kunnen vanaf 1 oktober worden gereserveerd via secretariaat@sempreavanti.nl. Wie het leuk vindt om een paar liedjes mee te zingen is ook welkom bij de repetities. Die zijn iedere donderdagavond van 20.00 tot 22:15 uur en worden gehouden in het clubgebouw van muziekvereniging de Burcht aan de J.C. de Rijpstraat 21 in Leiden. De eerstvolgende repetitie is op 6 september.

Het adres van het Cultureel Centrum Voorschoten is Prinses Marijkelaan 4 in Voorschoten.

Advertentie

Cultuur Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×