(Foto: Vlietloop Voorschoten).

Voorschotense Vlietloop haalt nationale televisie

De 43e Vlietloop in Voorschoten krijgt zondag bezoek van een filmploeg van RTL4. Zij maken opnames van vier hardlopers die namens de Trombose Stichting in Voorschoten geld op halen voor onderzoek naar trombose. De beelden zijn binnenkort te zien in het programma Lifestyle Experience op zondagmiddag.

Het is niet de eerste keer dat het populaire Voorschotense hardloopevenement nationale televisie haalt. In 2000 werd een groep bekende Nederlanders gevolgd die de Vlietloop liepen om mensen te stimuleren om ook in beweging te komen.

Reanne van Kleef sprak in het sportprogramma Sport071 van Sleutelstad FM met organisator Robert Laan over de 43e Vlietloop.

Zoals elk jaar start de Vlietloop in de Voorstraat in Voorschoten. Er kan gestart worden op de vijf of tien kilometer of de tien Engelse Mijl. De kidsrun voor kinderen tot 12 jaar is 1200 meter en voor hen is deelname gratis bij de voorinschrijving via de site. De organisatie verwacht dit jaar weer 900 tot 1200 lopers.

De Vlietloop is een populaire loop onder hardlopers in de regio en kan zich volgens organisator Robert Laan meten met grote Voorschotense evenementen als de Paardendagen en het jeu de boules toernooi met Pinksteren. “De Vlietloop past denk ik wel zo in dat rijtje. Het is één van de vaste evenementen van Voorschoten. De Vlietloop wordt al 43 jaar gehouden en ook al heel erg lang in de Voorstraat. Alle Voorschotenaren weten wel dat het plaatsvindt, maar ook uit de regio komen veel deelnemers die de Vlietloop beschouwen als de start van het hardloopseizoen.”

Medialle
Voor alle deelnemers is er na afloop een medaille. Die is inmiddels door de douane heen en aangekomen op het marathonbureau in Leiden, waar de organisatie van de Vlietloop ook gevestigd is. Het is een opengewerkte medaille met daarop het logo van de Vlietloop.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich nog tot en met vrijdagavond 23.59 uur online inschrijven voor de 43e Vlietloop. Na-inschrijven kan op de dag zelf vanaf 10.00 uur tot een kwartier voor de start in sporthal De Vliethorst.

Regio Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×