(Archieffoto: Reanne van Kleef).

Meldpunt opgericht voor Leidse studenten zonder kamer

Studentenpartij ONS Leiden trekt donderdagochtend aan de alarmbel voor studenten die nog geen studentenkamer hebben gevonden, terwijl het onderwijsjaar op het punt staat te beginnen. De studenten in de universiteitsraad openden donderdagochtend een digitaal meldpunt voor studenten die tussen wal en schip dreigen te raken. Het meldpunt ‘Kamernood’ staat tot oktober open.

“De kamernood is nog nooit zo hoog geweest, maar de gemeente Leiden, studentenhuisvester DUWO en de Universiteit Leiden rennen niet snel genoeg”, aldus Alderik Oosthoek, fractievoorzitter van ONS Leiden in de Universiteitsraad. “Al jaren is de kamernood nijpend, maar nu de klachten van studenten steeds zorgelijker worden en DUWO zelf uitgaat van een tekort van 2700 woningen is het tijd voor een krachtiger signaal van de benadeelde studenten”.

In het afgelopen academisch jaar publiceerde ONS Leiden regelmatig klachten van studenten die maanden op campings sliepen, van hun spaargeld hotelovernachtingen betaalden en zelfs van internationale studenten die besloten te studie te staken en terug te keren naar hun ouders. Oosthoek vervolgt: “Ondanks de grote ambities van gemeente, DUWO en de universiteit om nieuwe woningen te bouwen en tijdelijke in te richten, vrezen we dat deze hulp te laat komt”.

Aan de hand van de input zal ONS Leiden in de universiteitsraad opnieuw de noodzaak voor studentenhuisvesting agenderen bij het College van Bestuur van de Universiteit Leiden en hen wijzen op hun gezamenlijke verantwoordelijkheid met alle huisvestingspartners.

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×