(Foto's: Emile van Aelst)

Wethouder Martine Leewis gaf startsein campagne 'De scholen zijn weer begonnen'

Vrijwel alle dorpen en steden in Nederland hebben deze week ruime aandacht besteed aan de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. De vakanties zijn voorbij en we moeten weer wennen aan scholieren die naar school fietsen, waaronder ook veel onervaren fietsertjes. Met name in de eerste weken na de schoolvakanties gebeuren er veel ongelukken met jonge fietsers. Sinds 1988 wordt door Veilig Verkeer Nederland elk jaar deze campagne gevoerd om weggebruikers en scholieren te attenderen vooral deze weken extra goed op te letten.

In Leiden gaf wethouder Martine Leewis op de Lucas van Leyden school, samen met een aantal leerlingen, de aftrap voor deze campagne. Zij wees de kinderen er op dat niet alleen de volwassenen moeten opletten maar ook de kinderen zelf erg goed moeten uitkijken en niet met hun mobieltje moeten spelen tijdens het fietsen.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×