(foto's: Gerry van Bakel)

Leidse tennisverenigingen streven naar zelfstandigheid

Bij de Leidse Tennisvereniging De Merenwijk hopen ze wel een beetje op het Kiki Bertens-effect om vooral het aantal jeugdleden omhoog te stuwen. Maar voorzitter Jan Koppenhol denkt dat daarvoor wel meer Nederlandse tennissers goed moeten gaan scoren in de ranglijsten. Intussen maakt hij zich samen met de andere Leidse tennisverenigingen sterk voor een grotere zelfstandigheid.

Aanstaande maandag zitten de zes Leidse tennisverenigingen om de tafel met verantwoordelijk wethouder Paul Dirkse. Jan Koppenhol legt uit dat de vereniging het tennispark aan de Merendonk huurt van de gemeente, maar ook contractueel verplicht is het onderhoud ook bij de gemeente af te nemen. En van dat laatste willen de tennisverenigingen af. Koppenhol zegt dat het dagelijks onderhoud door de leden zelf kan worden gedaan en voor andere werkzaamheden wordt dan een externe partner gezocht. Hij verwacht dan veel goedkoper uit te zijn.

Koppenhol zegt verder dat LTV De Merenwijk dit jaar bij wijze van proef wat langer open zal blijven. Wie interesse heeft, kan een kijkje nemen op de website van de vereniging of het tennispark met acht gravelbanen achter de flat Merendonk in de Merenwijk of even een mailtje sturen naar voorzitter Jan Koppenhol.

Gerry van Bakel in gesprek met LTV De Merenwijk voorzitter Jan Koppenhol.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×