Captain Ross Bennie-Coulson blijft DIOK dit seizoen trouw. (Foto: Els Barnas).

DIOK doet nieuwe gooi naar landstitel met internationale aanwinsten

Het nieuwe seizoen voor de Rugby Club DIOK staat weer voor de deur. De Ereklasseclub uit Leiden zag in de zomer een aantal sterkhouders waaronder sterspeler Wolf van Dijk vertrekken, maar heeft inmiddels de selectie aangevuld met maar liefst zeven internationale spelers. DIOK werd vorig jaar nog derde op het hoogste niveau van Nederland en gaat dit jaar weer spelen om de landstitel.

Reanne van Kleef blikte met DIOK-kenner Stefan Neher vooruit op het nieuwe seizoen.

“Eigenlijk bovenverwachting had het vorig jaar zomaar al kunnen gebeuren”, zegt DIOK-kenner Stefan Neher. “Uiteindelijk is ’t Gooi de terechte kampioen, maar DIOK zat dicht tegen de finale aan. En ik denk dat het team dat er nu staat alleen maar beter is.” De selectie is met de nieuwe aanwinsten nog niet definitief, ook een aantal spelers van andere Nederlandse clubs hebben aangegeven dit seizoen bij DIOK te willen spelen.

Nieuwe spelers op een rijtje

  • Oliva Sialau komt naar DIOK vanuit Australië. Deze jonge speler heeft in de Australische competitie zijn meerwaarde laten zien en is daarvoor beloond met de “Victorian Rugby Union Colts Player of the Year Award”.
  • Joshua Stuart komt naar DIOK vanuit Engeland. Hij speelde eerder voor Norwich.
  • Benjamin Dechartres komt naar DIOK vanuit Hong Kong. Deze voormalig professionele tweede rijer speelde voor Hong Kong bij verschillende clubs in Frankrijk en Engeland.
  • Hendrik (Henjo) van Niekerk komt ook vanuit Hong Kong naar DIOK. Henjo is ook een 2nd row speler. De voormalige South Africa U19 speler heeft ook zijn trainerspapieren en zal eveneens verantwoordelijk worden voor de technische kant van de CJC
  • Sven van Niekerk komt naar DIOK vanuit Zuid-Afrika. Sven is een Duitse International, hij is dus in het bezit van een Duits paspoort. Sven is een tweede rijer.
  • Tomas Augustine Lapadula komt DIOK versterken vanuit Argentinie. Als prop speelde hij daar bij clubs als Atletico Ferrocarril general San Martin en Pacific Railway Atlethic Club.
  • Manuel Pinto komt naar DIOK vanuit Portugal. Niet alleen speelde hij daar bij de nationale U20 en senioren selectie, ook kwam hij uit voor Agronomia Club Lisbon.

BeNeCup
Voor DIOK start het seizoen met de BeNeCup, waarin de beste vier teams van Nederland en België tegen elkaar strijden. Voor DIOK ziet het programma er als volgt uit:

1 september uit tegen RC Dendermonde om 15.00 uur
8 september thuis tegen R Ottingies C om 15.00 uur
15 septemberthuis tegen Oemoemenoe om 15.00 uur

De finale wordt 22 september in Brussel gespeeld, tenzij er twee Nederlandse teams de eindstrijd halen. Dan zal de wedstrijd in Amsterdam plaatsvinden.

Start competitie
De wedstrijd op 15 september tegen het Zeeuwse Oemoemenoe is meteen ook de eerste competitiewedstrijd. In de Ereklasse wordt eerst de ‘Eerste Fase’ gespeeld. Halverwege het seizoen wordt de competitie opgesplitst in een degradatie- en kampioenspoule. DIOK speelt de thuiswedstrijden doorgaans op zaterdag om 15.00 uur op het terrein aan de Smaragdlaan. Ook is er van de thuiswedstrijden vaak een livestream  door Leidenlive.tv op de website van DIOK te vinden.

Vereniging van het jaar
Diok heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een sterke vereniging die maar blijft groeien. Er komen steeds meer teams bij zowel de jeugd als de senioren en ook de damesafdeling draait inmiddels zelfstandig. Voorheen hadden zij nog een samenwerking met studentenclub LSRG. De ontwikkelingen zijn niet onopgemerkt gebleven en daardoor dingt DIOK nu mee om de landelijke titel ‘Sportvereniging van het jaar.’ Omdat DIOK al winnaar werd van Zuid-Holland, komt op 7 september de jury van de wedstrijd lang om de vereniging te beoordelen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×