(Foto's: Emile van Aelst)  

Wethouders Fleur Spijker en Yvonne van Delft ontvingen eerste programmaboekjes Open Monumentendagen Leiden 2018

In het weekend van 8 en 9 september zijn de Open Monumentendagen. Landelijk thema is dit jaar ‘In Europa’. Met dit thema sluit de landelijke Open Monumentendag aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Leiden heeft uiteraard veel monumenten die verwijzen naar- of een link hebben met de rest van Europa. Alexander Geertsema, voorzitter Stichting Open Monumentendagen Leiden, vertelde dat dit jaar het aanbod enorm groot is, daarnaast zijn er optredens van koren en diverse rondleidingen in een aantal monumenten.

Het eerste exemplaar van het programmaboekje zou worden uitgereikt worden aan wethouder Fleur Spijker, omdat ook wethouder Yvonne van Delft aanwezig was, ontvingen zij beiden de eerste exemplaren uit handen van voorzitter Alexander Geertsema. Wethouder Fleur Spijker hield een korte toespraak waarin zij aangaf zelf al jaren een groot fan van de Open Monumentendagen te zijn en hoopt dat veel mensen de monumenten volgend weekend gaan bezoeken.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×