Yasmin Liverpool in actie. (Foto's: Leiden Atletiek).

Meisjes junioren van Leiden Atletiek tweede van Nederland

De meisjes Junioren van Leiden Atletiek zijn zondag tijdens het NK voor junioren clubteams in Lisse tweede geworden.  Zowel de jongens als de meisjes van Leiden Atletiek plaatsten zich eerder deze zomer voor de landelijke finale van de clubcompetitie waar twaalf teams in mochten uitkomen. De jongens werden negende.

Op de looponderdelen werden veel punten gescoord door de Leidse meisjes. Yasmin Liverpool was weer even terug uit Engeland en won een beetje ziek de 400 meter, werd vierde op de 100 meter en had een flink aandeel in de winst op de 4 x 100 meter. Amina Maatoug won haar favoriete afstand, de 800 meter om later ook nog een tweede plaats te behalen op de 1500 meter. Janneke Lemmerzaal had ook een groot aandeel in het zilver. Zij won de 100 meter horden en daarna ook nog het verspringen met een prachtige afstand van 5.70 meter. Met een totaal van 8132 bleven ze ruim achter PAC uit Rotterdam, maar ook een flink eind voor op Groningen Atletiek dat derde werd.

Bij de jongens waren de verwachtingen minder hoog gespannen. Ook hier stond er geen maat op PAC uit Rotterdam. Milo Zech Wallebroek kwam op de 100 meter nog het dichtst bij de winst. Koen Prud’homme van Reine werd 3e bij het speerwerpen en Thijs Houbiers en Sander van Elk vierde op de 1500 en 3000 meter.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×