(Archieffoto: Marja van Tilburg).

Zorg en Zekerheid Leiden completeert team met jeugd

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball maakt ook komend seizoen gebruik van talenten uit de opleidingsteams om op die wijze de hoofdmacht te ondersteunen. Het technisch hart van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft een vijftal spelers geselecteerd die met de selectie mee gaan trainen en met regelmaat worden ingezet bij de wedstrijden.

Twee spelers hebben namens Zorg en Zekerheid Leiden Basketball al wat vlieguren gemaakt in de Dutch Basketball League. Shayron Juan Pedro (21 jaar) maakte twee seizoenen terug al zijn debuut in de hoofdmacht. De 1.93 meter lange guard/forward komt dit seizoen ook uit voor het tweede team, dat in de promotiedivisie speelt.

Ook Marnexson Knepa (22 jaar) heeft al aan het eredivisiebasketbal mogen ruiken. De 1.98 meter lange forward debuteerde afgelopen seizoen in een wedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam. Knepa gaat eveneens voor het tweede team spelen.

Dat laatste geldt ook voor Skip Samson (22 jaar). De 1.97 meter lange combo guard is nieuw bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, maar heeft al ervaring in de eredivisie opgedaan bij Den Helder, Apollo Amsterdam en Donar.

Twan Polman (20 jaar) is een 1.87 meter lange guard. Polman is oorspronkelijk opgeleid bij het Rijswijkse Lokomotief, maar stapte op zijn zeventiende over naar Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Afgelopen seizoen speelde Polman in het U24-team van de Leidse club, dat in de Dutch Talent League uitkwam. De leeftijdsgrens van de DTL is van 24 naar 21 gedaald, waardoor Polman ook dit seizoen voor het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball uit mag komen. Polman zat afgelopen seizoen één keer op de bank bij de hoofdmacht, maar kwam niet binnen de lijnen.

Het laatste talent is Troy Emeka Koehler (17 jaar). De 1.94 meter lange guard/forward was afgelopen seizoen actief voor het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De voormalig jeugdinternational (U16) trainde afgelopen seizoen twee keer in de week mee met de hoofdmacht en kreeg tijdens twee oefenwedstrijden in februari al wat speeltijd toebedeeld van coach Vervaeck. Koehler komt dit seizoen ook uit voor het Leidse DTL-team.

De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball telt nu dertien spelers: Maurice Watson, Darius Thompson, Worthy de Jong, Marijn Ververs, Mohamed Kherrazi, Clayton Vette, Sergio de Randamie, Kenneth Simms, Shayron Juan Pedro, Marnexson Knepa, Skip Samson, Troy Emeka Koehler en Twan Polman.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×