(Foto's: Chris de Waard).

Vijf kilometer populairste afstand bij 43e Vlietloop

De 43e Vlietloop heeft zondag 1.050 lopers getrokken. Meer lopers dan in andere jaren kozen deze editie voor de vijf kilometer. Daar werd bij de dames bovendien het parcoursrecord verpulverd. Rose Enthoven finishte in 00.18.06 en dat was ongeveer een minuut sneller dan het oude record. tweede werd Jolijn Swager, derde Dorine Elffers. Bij de heren won Justin Freeman in 00.15.16, gevolgd door Lorenzo Sinteur en Tom de Gelder. Bij de jongeren tot en met 16 jaar won Leon Joly (00.18.21) bij de jongens en Isa Leen bij de meisjes. Haar tijd: 00.17.57.

Chris de Waard sprak met voorzitter Robert Laan, starter Aad Pleij en sportwethouder Marcel Cramwinckel.

Bij de tien kilometer waren bij de heren Niels Ros, Gerwin Hordijk en Huub Redegeld de snelsten en bij de dames Silke Schmidt, Annemerel de Jongh en Mariska Brittijn. Bij de Engelse Mijlen waren dat Wilfred Verhagen, Sander van Weerlee-Feenstra en Kiri Kemper bij de heren en Leone de Voogd, Fa Adda en Nynke Dijkstra bij de dames.

Alle uitslagen staan op www.vlietloop.nl/uitslagen.

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×