(Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Christa's Ride telt af naar eerste Dikkebandenrace

Over een kleine week vindt de negende Christa Mensert Memorial Ride plaats en dan wordt ook de eerste editie van ‘Christa’s dikkebandenrace’ gehouden. Zondag klinkt om 10.30 uur het startschot voor het nieuwe onderdeel waarbij kinderen tussen de 5 en 12 jaar in verschillende leeftijdsstrijden om het Leiderdorps Kampioenschap strijden. De deelnemers aan de toer- en familietochten worden vanaf 12.00 uur afgeschoten.

Reanne van Kleef sprak met Paco Busteros León ovder de 9e Christa Mensert Memorial Ride.

Christa’s Dikkebandenrace 
Voordat de fietstochten van 25 en 75 kilometer starten,  kunnen kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud deelnemen aan Christa’s dikkebandenrace. Er zijn vier categorieën, 4-6 jaar (twee rondjes om de baan), 7-8 jaar (vier rondjes om de baan), 9-10 jaar (zes rondjes om de baan) en 11-12 jaar (acht rondjes om de baan). Jongens en meisjes fietsen samen. Deelnemers mogen meedoen op hun eigen (stads)fiets of mountainbike. Het wordt aangeraden om een eigen helm mee te nemen. De beste jongen en het beste meisje per categorie mag zich na afloop ‘Leiderdorps Kampioen’. Voor alle deelnemers is er na afloop iets lekkers. Deelname is gratis, de kinderen die mee willen doen kunnen tussen  10.00 en 10.20 uur naar de start komen.

Christa’s Ride is meer dan fietsen
De Christa Mensert Memorial Ride, beter bekend als ‘Christa’s Ride’, is vernoemd naar de overleden vrouw van Busteros León. In 2006 werd bij haar asbestkanker vastgesteld en in 2009 overleed ze aan de gevolgen daarvan. Mensert zette zich altijd in voor anderen en vroeg mensen dan ook om bij haar uitvaart geen geld aan bloemen uit te geven, maar in haar geest te doneren aan het Instituut Asbestslachtoffers. Dat bracht haar echtgenoot op het idee om de Christa Mensert Memorial Ride in het leven te roepen. De gehele opbrengst van de Ride komt ten goede aan onderzoek en aan steun voor hen die lijden aan de nog ongeneeslijke ziekte longvlieskanker.

Deelnemen
Fietsers kunnen individueel, als team of als bedrijfsteam deelnemen aan de tocht. Deelnemers worden 9 september vanaf 10.00 uur ontvangen voor de Christa’s Dikkebandenrace of om 11.00 uur voor de fietstochten bij de start/finish bij de Vereniging IJssport Leiderdorp. De bijdrage voor de 25 kilometer is 7,00 euro en voor de 75 kilometer 10,00 euro. Wie wil deelnemen als bedrijfsteam kan contact opnemen met de organisatie voor meer informatie.

Dagprogramma
10.00 – 10.20 uur Ontvangst deelnemers Christa’s dikkebandenrace
11.15 – 11.45 uur Ontvangst deelnemers/bedrijventeams 25 en 75 km.
10.30 – 11.30 uur Christa’s dikkebandenrace
11.30 uur Prijsuitreiking Christa’s dikkebandenrace
12.00 uur Start 75 km Toertocht
12.10 uur Start 25 km Familietocht
13.00 – 16.30 uur Terugkomst deelnemers/Petite Fête

 

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×