Aftellen naar Leidens Ontzet met de Durrrie Oktoburrr Adventskalender

Tot en met 1 oktober elke dag een vakje openmaken voor een leuke of lekkere Leidse 3 oktoberaanbieding. Dat is het concept van de Durrrie Oktoburrr Adventskalender die Robert van Oirschot en Muriel Janssen hebben gemaakt. “Het is het ultieme 3 oktober cadeau voor elke Leienaar,” daarvan is het duo overtuigd.

Chris de Waard sprak met Robert van Oirschot en Muriel Jansen over de unieke Durrrie Oktoburrr Adventskalender.

Voor het symbolische bedrag van 3,10 euro wordt er door Leidse ondernemers voor tientallen euro’s aan kortingen en leuke cadeautjes weggegeven. De deelnemende bedrijven, van Meltem tot Hudsons Bay en van Burgerzaken tot Albert Heijn, tonen met hun deelname niet alleen hun betrokkenheid met het Leidse feest; zij steunen bovendien een goed doel: tien procent van de opbrengsten van de kalender gaat naar Xenia, het jongerenhospice van Leiden.

De kalender is een initiatief van Robert van Oirschot, die eerder samen met de Leidse bevolking en het Stadslab een stripboek maakte: de Ziel van Leiden. Hierin werd hoofdfiguur Joppe gevolgd in zijn zoektocht naar wat Leiden nu echt Leiden maakt. Een belangrijk onderdeel daarbij was natuurlijk drie oktober.

De kalender is te koop bij alle Leidse Albert Heijn Filialen, Albert Heijn Leiderdorp, Boekhandel Kooyker, Bruna Luifelbaan en Stevenshof, De Kler, Etos Luifelbaan, Mevrouw Kern, Spar Zeldenrust en Velvet Music.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2018


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×