Pieter van der Werff (links) werd welkon geheten door de 3 October Vereeniging tijdens de opening van het Servicepunt. (Foto: Emile van Aelst).

Pieter van der Werf(f) keert terug naar Leiden en zoekt een kamer

Tot groot genoegen van de 3 October Vereeniging loopt er sinds het nieuwe studiejaar een Pieter van der Werff rond in Leiden. Of de fiscaal rechtenstudent ook daadwerkelijk afstamt van de burgemeester die Leiden in 1574 ontzet zag worden, blijft nog even de vraag. De ‘originele’ Van der Werf werd namelijk maar met één f geschreven, maar de schrijfwijze is door de tijd heen nog wel eens veranderd. De student is inmiddels lid geworden van de 3 October Vereeniging en heeft toegezegd mee te werken aan een stamboekonderzoek. Wonen in Leiden doet hij echter nog niet, tot nu toe heeft hij nog geen kamer kunnen vinden.

Reanne van Kleef sprak tijdens de opening van het Servicepunt met student Pieter van der Werff.

Van der Werff kwam in aanraking met de 3 October Vereeniging tijdens ‘Ontzettend Leidsch’ van de EL CID week. De nieuwe studenten konden met het nieuwe onderdeel alvast kennis maken met Leidsens Ontzet. Zijn medestudenten hebben de 3 October Vereeniging toen op zijn aanwezigheid geattendeerd.

De student wist voor zijn komst naar Leiden wel al van burgemeester Van der Werf, maar dat was niet de reden om in Leiden te gaan studeren. Dat was gewoon omdat hij hier het beste zijn studie kon volgen. Hij kijkt wel enorm uit naar zijn eerste 3 oktoberviering. “Leidens Ontzet wordt natuurlijk één groot feest. Ik plan 2 en 3 oktober helemaal vol”, aldus van der Werff.

DNA onderzoek
Tijdens de opening van het Servicepunt van de 3 October Vereeniging in de Stadsgehoorzaal was Van der Werff ook de eregast. Annette Los van de 3 October Vereniging: “Echt super gaaf! En hij is ook meteen lid geworden en kwam bij de opening van het grote seizoen. Ik denk dat we nog heel veel van hem gaan horen.” Bestuursgenoot Jurgen van de Velden vult aan: “We zouden moeten kijken of we met DNA onderzoek kunnen aantonen of hij ergens een relatie heeft met onze echte Pieter van der Werf. We zijn heel verheugd dat hij als lid van de vereniging ook heeft aangegeven daar aan mee te willen werken. Het zou heel aardig kunnen zijn om zo de verbinding tussen het heden en het verleden te kunnen maken.”

Reanne van Kleef sprak bij de opening van het Servicepunt van de 3 October Vereniging met bestuursleden Annette Los en Jurgen van de Velden van de 3 October Vereeniging.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×