(Foto's: Reanne van Kleef).

Jury 'Vereniging van het Jaar' verkiezing onder de indruk van Rugby club DIOK

De Leidse Rugby club DIOK kreeg vandaag bezoek van de jury van de verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’. Deze verkiezing wordt gehouden door NOC*NSF en Rabobank. DIOK kreeg de meeste stemmen in de provincie Zuid-Holland en is daardoor nu in de race voor de landelijke titel. Volgende week wordt de winnaar bekend.

De twaalf provinciewinnaars worden allemaal bezocht door juryleden van de verkiezing, waaronder verschillende topsporters. Bij DIOK kwam hockeyinternational Robbert Kemperman langs. Hij was zeer onder de indruk van de vereniging. “Ik kreeg hier een goed en warm gevoel bij. Dat voel je als je het terrein op loopt en ook als je het verhaal van DIOK hoort. Met alle plusjes en weinig minnen moet ik hier een rapportcijfer over gaan geven. Daar moet ik even over nadenken, maar ik geef ze een goed kans.” Als topsporter sprak het Kemperman ook aan dat de spelers van heren 1, die net als hem topsport bedrijven, ook buiten het veld onderdeel van de club zijn.

Reanne van Kleef sprak met hockeyinternational en jurylid Robbert Kemperman over de kansen van DIOK om Vereniging van het Jaar te worden.

Voor iedereen een plek
Namens DIOK waren voorzitter Cees Ahsmann, woordvoerder Welmoet Lugt en captain Ross Bennie-Coulson aanwezig om te vertellen wat DIOK zo bijzonder maakt. Lugt: “Voor ons is het belangrijk dat we een afspiegeling zijn van Leiden. Alle lagen van de samenleving komen hier samen, sporten met elkaar en helpen elkaar. Het maakt niet uit of je een topsporter bent of net begint, of je een man of een vrouw bent. Iedereen komt hier samen en ik denk dat we dat echt in de waarden van onze club hebben verankerd. Coulson sluit zich daarbij aan. “Iedereen heeft hier een plek. Ik vind dat als je topsporter bent, het ook belangrijk is dat je met de jeugd werkt. Ik ben trots op deze club, trots op de organisatie en trots op de stad.

Naast de eer en een grote trofee kan DIOK ook nog workshops van het NOC*NSF winnen om een nog betere club te worden en een professioneel promotiefilmpje.

Reane van Kleef sprak met woordvoerder Welmoet Lugt en captain Ross Bennie-Coulson over het bezoek van de jury aan DIOK.

BeNeCup
Voor Coulson staat met de herenselectie nu eerst de sportieve prestatie weer voorop. Zijn team komt uit in de BeNeCup waarin de beste vier teams van Nederland en België tegen elkaar strijden. Vorige week werd de kampioen van België op spectaculaire wijze verslagen en zaterdag staat om 15.00 uur de wedstrijd tegen RC Ottignies uit België op het programma. Voorzitter Ahsmann hoopt dan weer op veel publiek langs de kant van het veld aan de Smaragdlaan in Leiden.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×