De Mannen Acht met rechts Boudewijn Röell trainden deze week nog op de Bosbaan in Amstelveen. (Foto: Reanne van Kleef).

Roeiers maken zich klaar voor WK in Bulgarije

Vijf roeiers van Leidse roeiverenigingen maken zich op dit moment klaar voor de start van het WK in Bulgarije. Het toernooi vindt plaats van 9 tot en met 16 september in Plovdiv. De eerste ‘Leidse’ boten komen zondag al in actie. De wedstrijden zijn live te volgen via worldrowing.com.

De vijf roeiers komen met vijf boten in actie. Nicole Beukers (Njord) en Karolien Florijn (Die Leythe) in de Vrouwen Dubbelvier (W4x), Stef Broenink (Njord) in de Mannen Dubbelvier (M4x), Boudewijn Röell (Asopos de Vliet) in de Mannen Acht (M8+) en Annika van der Meer (Njord) in de Para Mixed Dubbeltwee (PR2Mix2x) en de Paraskiff (PR2W1x).

Programma heats
W4x: 9 september 15.43/15.51/15.59 uur
M4x: 9 september 16.07/16.15/16.23 uur
PR2Mix2x: 11 september 09.02 uur
PR2W1x: 12 september 08.30/08.40 uur
M8+: 12 september 10.33/10.41 uur

De finales worden op 14 tot en met 16 september geroeid.

Röell is bezig aan beste seizoen ooit
Een week voor vertrek was Boudewijn Röell te gast in sport071, het sportprogramma van Sleutelstad FM. Daar vertelde hij dat hij na een jaar afwezigheid nu aan zijn beste roeiseizoen ooit bezig is. Zijn comeback werd meteen opgeluisterd met een gouden medaille tijdens de wereldbekerwedstrijd in Belgrado. Dat deed hij in de Mannen Vier zonder stuurman (M4-). De volgende twee wereldbekerwedstrijden zat hij in de Mannen Acht, de boot waarmee hij twee jaar geleden al brons won op de Olympische Spelen. Die twee wedstrijden werden dit jaar ook met brons afgesloten. Op het EK in Glasgow werd het zilver en daarmee is Röell dit jaar op elke internationale wedstrijd die hij startte op het podium gekomen.

Op het WK moet het nu gebeuren en is goud de doelstelling. Duitsland lijkt de grootste concurrent te zijn, maar er is een sterk deelnemersveld aanwezig. Röell: “Duitsland is zeker erg sterk, die hebben vorig jaar ook de ‘world best time’ gevaren. Die boot is hetzelfde gebleven en ze hebben sinds de spelen eigenlijk elke race die ze zijn gestart ook gewonnen. Dus Duitsland is zeker de te kloppen ploeg. Maar Groot-Brittannië en Australië kunnen ook heel hard varen. Het wordt sowieso een heel competitief veld. Er doen negen boten mee aan het WK, waarvan er zeven of acht wel finale waardig zijn en je mag er met zes aan de start liggen. Dus we moeten in de heat meteen scherp beginnen zodat we niet de herkansing hoeven te varen.”

Altijd al willen weten of de stuurman net zo fit is als de rest en hoe de verschillende plaatsen in een roeiboot gevuld worden? Roeier Boudewijn Röell van Asopos de Vliet vertelt onder andere over zijn seizoen, de voorbereiding op het WK, de roeisport in het algemeen en zijn weg naar de Olympische Spelen in Tokio.

Leiden Leiderdorp Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×