(Foto's: Chris de Waard).

Brand in klooster Vrouwenweg na kortsluiting in koelkast

In een studentenkamer in het voormalige klooster aan de Vrouwenweg in Leiden heeft zojuist een brand gewoed. De brand is hoogstwaarschijnlijk ontstaan door kortsluiting in een koelkast in een van de studentenkamers. De melding van de brand kwam iets voor 14.00 uur binnen bij de brandweer, deze had de brand snel geblust. Er vielen geen gewonden.

In het klooster wonen in totaal 87 studenten. die waren niet allemaal thuis ten tijde van de brand. Degenen die wel aanwezig aren, moesten uit voorzorg naar buiten. Ze werden opgevangen bij tuinvereniging Cronesteyn.

Nadat het vuur geblust was, is de brandweer nog enige tijd bezig geweest met het ventileren van de studentenkamers. Ook wordt de schade in kaart gebracht, daarna wordt besloten welke studenten weer naar hun kamer mogen.

 

  Advertentie

  112 Sleutelstad Leiden


  Studio
  Middelstegracht 87A
  2312 TT Leiden

  E-mail
  redactie@sleutelstad.nl

  Telefoon Redactie
  071 - 5235907

  ×