Directeur Jan Warning van Instituut Asbestslachtoffers nam de cheque in ontvangst. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Christa's Ride haalt steeds meer geld op voor kankeronderzoek

De Christa Mensert Memorial Ride in Leiderdorp blijft maar groeien. Dit jaar werd er met de Dikkebandenrace een nieuw onderdeel  toegevoegd en ook was de opbrengst weer hoger dan vorig jaar. Voor de start van de negende familiefietstoertocht werd een cheque van 2633,77 euro overhandigd aan het Instituut Asbestslachtoffers. Dat geld wordt ingezet voor kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis en het Erasmus MC.

Er deden dit jaar een kleine 250 deelnemers mee. Alleen in 2015 waren dat er meer met 260 deelnemers. De fietsers konden 25 of 75 kilometer fietsen.

Reanne van Kleef maakte een reportage van de negende Christa Mensert Memorial Ride. Aan het woord zijn organisator Paco Busteros León, de winnaars van de Dikkenbandenrace, voorzitter John de Lange van Vereniging IJssport Leiderdorp, directeur Jan Warning van Instituut Asbestslachtoffers en de ouders van Christa Mensert.

Andy, Nicholas en Rolf mogen zich de eerste Leiderdorpse Kampioenen noemen van Christa’s Dikkebandenrace.

Dikkenbandenrace
Voor de start vond de Dikkenbandenrace plaats. Kinderen van 5 tot en met 12 konden in verschillende leeftijdscategorieën om het Leiderdorps Kampioenschap strijden. De opkomst was niet zo hoog, maar het enthousiasme bij zowel de deelnemertjes als de organisatie was enorm. Ook de Leiderdorpse sportwethouder Willem Joosten die de startschoten bij de Dikkebandenrace mocht lossen, had het duidelijk naar zijn zin. Zowel de organisatie als de deelnemers gaan er vanuit dat er volgend jaar met de tweede editie een stuk meer kinderen aan de start verschijnen. Al is het maar omdat de winnaars dan waarschijnlijk al hun klasgenoten meenemen.

 

Christa’s Ride
De Christa Mensert Memoria Ride had dit jaar concurrentie van de Ride for the Roses. Een grote wielertocht met duizenden deelnemers die ook geld ophalen voor kankeronderzoek. Daardoor vertrok Christa’s Ride een paar uur later dan de vorige edities, maar het aantal deelnemers en zeker de sfeer waren er niet minder door. Christa’s Ride wordt namelijk gekenmerkt door een goede organisatie en een groot enthousiasme waar veel deelnemers elkaar kennen en er inmiddels een traditie van hebben gemaakt om ieder jaar weer mee te rijden.

Het startschot van de Christa Mensert Memorial Ride wordt elk jaar gegeven door John Mensert, de vader van de in 2009 overleden Christa Mensert. Volgend jaar is de tiende editie en volgens organisator Paco Busteros León gaat er dan iets bijzonders gebeuren.

Leiderdorp Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×