Boeken en kunst centraal bij Cultuur071

Het was bijna ‘Joque met boeken’ vandaag in de uitzending van Cultuur071. Boeken over architectuur, fotografie en kunst. Verder veel aandacht voor de Nacht van Ontdekkingen die vanavond plaatsvindt.

Na het nieuws van 10 uur openden Menno Schilthuizen en Ivo van Vulpen de uitzending. Van Menno Schilthuizen verscheen in juli van dit jaar het boek ‘Darwin in de stad’, waarin hij beschrijft hoe verstedelijking de evolutie van natuur en dieren stuurt. Ivo van Vulpen publiceerde in maart van dit jaar het boek ‘Melodie van de natuur’. Dit boek beschrijft de zoektocht naar de kleinste bouwstenen van de natuur en daarbij de ontdekking van het Higgs-deeltje in 2012.

 

Tweede gast was Resi van der Ploeg die vertelde over de Kunstroute Leiden die voor de 24e keer georganiseerd wordt door Museum De Lakenhal. Bij de opening van de Kunstroute op zaterdag 22 september in Old School wordt om 10.30 uur de Hermine van Bersprijs uitgereikt.

 

Sjaak van Rijn deelde met ons het winterprogramma van Muziekpodium de X en vertelde hoe het in de Qbus bevalt.

 

Voor zijn vaste muziekitem vertelde Peter Visser vervolgens samen met Pink Meltzer over de boekpresentatie ‘Leiden maak je zelf’. Dit werk is het tweede deel van Paper Poetry van Pink & Peter met wederom bouwplaten en gedichten.

 

Arjen Pels Rijcken vertelde daarna over Cultuurplein Lammermarkt waar zondag 16 september het cultuurfestival ‘Potpourri’ plaatsvindt.

 

Slotstuk van deze uitzending was stadsfotograaf Patricia Nauta met haar boek ‘Terug in Leiden’. De presentatie van het boek is op vrijdag 21 september in de Red Carpet Lounge, waar de gelijknamige tentoonstelling tot en met zondag 14 oktober is te bezichtigen. En ook de nieuwe stadsfotograaf zal die middag bekendgemaakt worden.

 

De complete aflevering terugluisteren zonder onderbreking? Dat kan via onderstaande SoundCloud link:

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×