Foto: PR

5 kledingtips voor het najaar

We hebben een prachtige zomer gehad, maar helaas zijn de meeste warme weken inmiddels achter de rug. Tijd om ons voor te bereiden op het natte, ietwat koude najaar. Deze kleding tips zorgen ervoor dat je dit najaar voorbereid bent op alle weersomstandigheden, en er ook nog eens stijlvol uitziet.

  1. Een hoodie

De onverwachte regenbuien tijdens het najaar maken een hoodie geen overbodige luxe. Het is dan ook zeker niet onverstandig om een hoodie aan te trekken, of in ieder geval mee te nemen wanneer je op pad gaat. Maar hoe is de hoodie eigenlijk de wereld in gekomen en welke functies werden als het meest belangrijk ervaren? Bekijk hier de geschiedenis van de hoodie; en schaf natuurlijk meteen een paar leuke varianten aan voor dit najaar. Een hoodie is natuurlijk ook super fijn om tijdens de koude wintermaanden in huis te dragen.

  1. Mutsen en petten

Is een hoodie niet helemaal jouw ding? Zorg dan dat je verschillende mutsen en petten klaar hebt liggen. Een pet zorgt ervoor dat je gezicht lekker droog blijft tijdens een onverwachte regenbui, en een muts is natuurlijk ideaal voor het echt koude weer. Door verschillende kleuren en variaties in huis te hebben, heb je altijd een muts of pet die bij je outfit van die dag past.

  1. Stijlvolle regenkleding

De design van de regenkleding is er de afgelopen jaren flink op vooruit gegaan. Het oversized regenpak van vroeger heeft plaatsgemaakt voor stijlvolle, strakke en modebewuste regenjassen, broeken en complete pakken. Een mooi moment om dus wat moderne, toffe regenkleding aan te schaffen. Zo kun je stijlvol en beschermd tegen de regen de deur uit gaan.

  1. Warme onderkleding

Stoffen zoals katoen of bamboe stof zorgen ervoor dat je lichaam lekker warm blijft; erg belangrijk tijdens de koudere dagen. Een warm hemd, dikke wollen sokken of zelfs thermo ondergoed, zorgen ervoor dat je minder vatbaar bent voor verkoudheden en griepjes; en er toch iedere dag stijlvol uit kan zien.

  1. Stijlvolle regenlaarzen

Net als de regenkleding zijn ook de laarzen steeds vaker in stijlvolle variaties aan te schaffen. In een stad als Leiden erg handig natuurlijk; in dat mooie centrum blijven nogal eens flinke plassen liggen. Die wandeling naar de bus is natuurlijk ook een stuk fijner met droge voeten. Kies voor een neutrale kleur, of schaf juist een aantal knalkleuren aan om iedere dag weer een nieuwe look te creëren.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×