Ashley North volgt Walter van Peijpe op als fractievoorzitter GroenLinks

4

Walter van Peijpe stopt als fractievoorzitter van GroenLinks Leiden. Hij wordt in die functie opgevolgd door raadslid Ashley North. Van Peijpe blijft wel fractielid, commissievoorzitter en lid van het presidium. Walter van Peijpe was vanaf 2016 fractievoorzitter en lijsttrekker bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. “Mijn doel was om in 2018 een goede verkiezingsuitslag neer te zetten. Dat is meer dan gelukt. Ik ben trots dat we beloond werden door de kiezer voor onze inzet. De beste uitslag ooit, met twee wethouders in het college en een prachtig links en groen beleidsakkoord,” aldus Van Peijpe in een toelichting op de wisseling van de wacht.

In januari 2016 nam Van Peijpe het stokje als fractievoorzitter van GroenLinks Leiden over van Yvonne van Delft die nu namens haar partij wethouder is.

Van Peijpe noemt de hoeveelheid tijd en energie die in het fractievoorzitterschap gaan zitten ‘stevig’: “Ik heb besloten die nu te willen steken in mijn portefeuille Cultuur, in mijn privéleven en in het oppakken van mijn beroep als architectonisch vormgever. Bovendien geeft mijn terugtreden ruimte voor nieuw talent zodat de GroenLinks-fractie zich kan blijven ontwikkelen naar een nóg beter resultaat in 2022. Ik heb daar alle vertrouwen in.”

Van Peijpe wordt opgevolgd door Ashley North (1991), in het dagelijks leven werkzaam is als docent op een middelbare school. Hij is sinds 2009 actief voor GroenLinks en werd in 2014 raadslid in Leiden met als portefeuille de thema’s Werk, Inkomen en Economie. De afgelopen jaren deed hij zich ook gelden op onderwerpen als Jeugd, Cultuur en Financiën. Ashley North schreef bovendien mee aan het verkiezingsprogramma en was tevens lid van het team dat voor GroenLinks Leiden de collegeonderhandelingen voerde.

North noemt het een eer om Walter van Peijpe als fractievoorzitter op te volgen: “Walter is al jarenlang een uniek en gezichtsbepalend raadslid. Onder zijn aanvoering is GroenLinks uitgegroeid tot de tweede partij van Leiden, waardoor we nu meer dan ooit een bijdrage kunnen leveren aan onze toch al mooie stad.”

Delen

4 reacties

 1. Ruud Binnendijk op

  Bedankt Walter. Je kijkt er op de foto wel wat droevig bij. Succes in je andere werkzaamheden.

 2. Greetje van Gruting op

  Bizarre beloning na zo,n goed verkiezingsresultaat. Jammer, want Van Peijpe is nu juist een van de weinigen die in staat is mensen li en re te verbinden in het belang van de stad.

  • Een Leids burger op

   Het verbinden van Links en Rechts is hem deze keer dan toch niet gelukt want de VVD staat nu buitenspel en zit nu in de oppositie.

 3. Walter bedankt! Je hebt Groenlinks goed gepositioneerd in het college door een geweldige verkiezingswinst. En gelukkig zijn de arrogante neoliberalen van de VVD buiten spel gezet mede door onze “druk” van buitenaf tijdens de (in)formatie. Hopelijk gaat het roer goed om in 2018-2022. Naar een echt duurzame samenleving in Leiden.
  En succes aan Ashley met het aanvoeren van de fractie!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline