Aanleg nieuw kunstgrasveld DoCoS in volle gang

6

De aanleg van het nieuwe kunstgrasveld op het terrein van de Leidse voetbalvereniging DoCoS is in volle gang. Deze week wordt veld 2 nog verder afgegraven en volgende week start de opbouw van het nieuwe kunstgrasveld. Het nieuwe veld wordt een duurzame variant dat wordt ingestrooid met Thermoplastisch elastomeer (TPE) in plaats van rubbergranulaat. Dat is minder belastend voor het milieu.

Ook de naastgelegen rugbyvereniging DIOK kan gebruik gaan maken van het veld. Met het extra kunstgrasveld kunnen beide clubs het groeiende ledenaantal opvangen en trainings- en wedstrijdcapaciteit uitbreiden.

Naast het vervangen van het veld, wordt er ook nieuwe LED-verlichting bij het veld aangelegd en worden er nieuwe kleedkamers geplaatst.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Delen
Leiden Culinair

6 reacties

  • Wat tracht u duidelijk te maken? De aanleg van het veld en beter verwerken van afval zijn twee totaal verschillende zaken.

 1. Het is de vraag of Volkers’ hoop realistisch is gezien het huidige wanbeleid inzake de verwerking van afgedankte kunstgrasvelden.
  Het is uiteraard verstandig, en zelfs noodzakelijk, om bij de aanleg van zo’n veld rekening te houden met de afvalfase. De opdrachtgever en de toezichthoudende instanties kunnen de koppen niet in het zand steken en doen alsof ze daarvoor geen verantwoordelijkheid dragen.
  Op dit moment zijn er in Nederland blijkbaar slechts twee bedrijven die zich bezighouden met het “recyclen” van kunstgrasvelden. En dat zijn volgens recent journalistiek onderzoek frauderende knoeiers die het slechts om het geld gaat, ten koste van mens en mileu.
  Men bekijke bijvoorbeeld de aflevering van Zembla van 12 september j.l.:
  “Er zijn grote problemen met de recycling van kunstgrasvelden, zo blijkt uit onderzoek van ZEMBLA. De velden liggen torenhoog op bedrijfsterreinen zonder de juiste vergunning, worden doorverkocht aan particulieren en gedumpt in het buitenland. Volgens voormalig milieuofficier en bijzonder hoogleraar milieurecht Biezeveld is dit ‘moedwillig de zaak vervuilen ter wille van winst’. De toezichthouders gedogen het omdat ze niet weten ‘waar ze anders met het afval naar toe moeten’.”
  Lees, kijk en huiver.:
  .
  https://zembla.bnnvara.nl/tag/kunstgras
  .
  Welke fractie gaat hierover het college van B&W aan de tand voelen. Knijpt de gemeente Leiden ook een oogje dicht omdat ze niet weet waar ze anders met dit afval naar toe moet? En de provincie?

 2. Trudy Aben

  Inderdaad laatst een doc gezien over het kunstgrasafval wat niet gereycled kan worden nog en in grote hoeveelheden gewoon ergens gedropt is … Schrikbarend!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline