(Foto's: Chris de Waard, video: Peter de Haas).

Drukte op overgebleven fietspad Zijlbrug enorm toegenomen

Sinds het fietspad aan de noordzijde van de Zijlbrug tussen Leiden en Leiderdorp is opgeheven, is het een stuk drukker aan de zuidzijde waar alle fietsers, brom- en snorfietsers nu overheen moeten. Ook moet het langzaam verkeer vaker oversteken en dat leidt, zeker tijdens de drukke ochtendspits, tot problemen en zelfs aanrijdingen.

Vanmorgen ging het bijvoorbeeld mis op de oversteekplaats op de kruising van de Willem de Zwijgerlaan en de Sumatrastraat. Pas over twee jaar is er een echte oplossing. Dan is het hele gebied opnieuw ingericht ten behoeve van de Leidse Ring Noord. Inclusief fietstunnels die de verkeersstromen scheiden.

112 Sleutelstad Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×