Nieuwe Stadsfotografen, film, theater en de Hermine van Bersprijs in Cultuur071

Een verrassende en onthullende uitzending vandaag 22 september bij Cultuur071, waarin bijzondere gasten aan het woord kwamen.

We begonnen met de onthulling van een nieuw, bronzen medaillon van koning Willem-Alexander op Prinsjesdag in het Leids stadhuis, in aanwezigheid van onder andere Burgemeester Lenferink en Meta Knol, directeur van Museum De Lakenhal. Het medaillon is ontworpen door één van Nederlandse meest gerenommeerde kunstenaars Maya van Hall (1937) uit Noordwijk. Hoofdredacteur Chris de Waard sprak met haar.

 

Op vrijdag 21 september zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Red Carpet Lounge maar liefst zeven nieuwe stadsfotografen bekend gemaakt: studenten en afgestudeerde antropologen. Bij ons in de studio vertelden drie van hen over hun ambitie en motivatie voor het fotograferen in het algemeen en de stad Leiden in het bijzonder.

Facebook Stadsfotograaf Leiden

 

Directeur van Theater Ins Blau, Kees van Leeuwen kwam naar de studio en belichtte een aantal voorstellingen van komend seizoen van Ins Blau. Hij vertelde ook over de fysieke theaterproductie ‘Muur’ van zijn dochter, Floor van Leeuwen en over haar carrière als theatermaakster onder andere bij Schwalbe.

theaterinsblau.nl

 

Ellen Gerrese, voorzitter van Stichting Filmhuis Leiderdorp, vertelde ons over het filmhuis dat sinds juni dit jaar gevestigd is in het gebouw van de Sterrentuin. Daarmee heeft Leiderdorp – op initiatief van de Leiderdorpse Volksuniversiteit (LVU) en toneelvereniging Toverlei – nu een eigen filmhuis waar twee keer per maand een film wordt vertoond.

Filmhuisleiderdorp.nl

 

Via een eerder deze week opgenomen gesprek hoorden we Lot Vegter over het permanente project Liquid Society. Onderwerp van gesprek was de opening, op de eerste dag van de Kunstroute, van De Loods van kunstenaarsvereniging Nieuwplaatz. Liquid Society is een multimediaal en interdisciplinair kunstprogramma, waarbij de vloeibaarheid en het transformatieve van een samenleving als inspiratie dient.

Liquid Society

 

Als laatste gast deze ochtend ontvingen we Guido Marchena. Hij treedt aanstaande zondag 23 september op in Grand Café de Burcht met de BitterBalls Big Band. Dit muziekgezelschap bestaat uit ongeveer 20 muzikanten en is gevormd door de eerste Leidsche Studenten Bigband met leden van LSV Minerva en Siempre Crescendo.

 

Vlak voor het einde van de uitzending kregen we uit handen van Chris de Waard opnames met de uitslag van de Hermine van Bersprijs,die bij de opening van de Kunstroute door wethouder Yvonne van Delft werd uitgereikt aan Alexandra Hunts.

 

Luister je liever de hele uitzending in één keer? Dat kan ook!

Advertentie

Cultuur Leiden Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×