(foto's: Emile van Aelst)

Stadsfotograaf Patricia Nauta neemt afscheid met boek en tentoonstelling

Als je wordt opgevolgd door zeven mensen, dan heb je ongetwijfeld een verpletterede indruk achtergelaten. Op de dag dat de herfst zijn intrede deed, sloot fotograaf Patrica Nauta haar jaar af als stadchroniqueur met een camera. Gelukkig hebben we het boek nog en een tentoonstelling. Met ingang van 5 oktober doet de opvolging zijn intrede, een collectief bestaande uit zeven jonge antropologen.

De 52 foto’s die Patricia Nauta het afgelopen jaar op vrijdag in het Leidsch Dagblad liet afdrukken vertelden steeds een heel eigen verhaal over Leiden. Hoe ze haar stad opnieuw ontdekte en de lezer en kijker van de krant liet meelopen met haar zoektocht. Wie niet alle foto’s in de krant heeft gezien, kan voorlopig terecht in de Red Carpet Lounge om de tentoonstelling te bekijken of het fotoboek Terug in Leiden kopen.

Patricia Nauta in gesprek met verslaggever Gerry van Bakel.

Scheidend redactiechef Marijn Kramp kijkt met plezier terug op het jaar van Patricia Nauta als stadsfotograaf. “Ze wil graag alles zelf doen, af en toe kwam ze wel langs op de redactie om te praten over ideeën en om te tanken, maar uiteindelijk ging ze haar eigen weg.”

Marijn Kramp in gesprek met verslaggever Gerry van Bakel.

Aan Coen Polack de mooie taak om met de zeven antropologen (in opleiding) een vervolg te geven aan het fenomeen stadsfotograaf. “Er kleeft enig risico aan, maar dat maakt het ook spannend. Zij nemen het serieus en gaan er echt iets moois van maken,”

Coen Polack in gesprek met verslaggever Gerry van Bakel.

Vrijdag 28 september wordt de nieuwe ploeg voorgesteld in het Leidsch Dagblad, een week later volgt de eerste aflevering.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×