(Foto: Els Brnas, tekst: Welmoet Lugt).

DIOK verliest nipt in finale BeNeCup

Rugby Club DIOK speelde zaterdag in Amsterdam de finale van de BeNeCup. In het toernooi speelden de beste vier ploegen van Nederland en België van het afgelopen jaar tegen elkaar. In de finale gingen de Leidenaren met 15-11 onderuit tegen RC ’t Gooi.

Terwijl Eye of the Tiger uit de boxen klinkt komen beide poule kampioenen het stadion binnen. Het stadion is goed gevuld en beide partijen kunnen daardoor op veel support rekenen. RC ‘t Gooi opent de wedstrijd. De aanval van ‘t Gooi is direct sterk. DIOK staat de eerste fase van de wedstrijd flink onder druk. De ene na de andere scrum vindt plaats binnen het defensiegebied van DIOK.

De aanvallen blijven duren, maar de verdediging van DIOK staat als een huis. Toch maakt de Leidse ploeg een verdedigende overtreding en krijgt een gele kaart. Tijdelijk moet het team met een man minder verder. Dan is er een penalty voor ‘t Gooi, maar de Leidenaren weten ook die aanval af te wenden. Ook al is de verdediging van DIOK solide, de aanvallen van ‘t Gooi blijven komen. DIOK slaagt er nog niet in om op de vijandelijke helft te komen. Een mooie aanval van Leon Koenen en Oliva Sialau lijkt succesvol te worden, maar strandt toch in de verdediging van ‘t Gooi. Inmiddels is Diok weer op volle sterkte.

Uit een charge down scoort ‘t Gooi in de 28e minuut een try in de verre hoek, de conversie is raak, 0-7. Ross Bennie-Coulson komt het veld op. Een mooie aanval wordt opgezet door Diok, maar een knock on maakt daar een einde aan. De eerste scrum in het verdedigingsgebied van ‘t Gooi is een feit.

‘t Gooi komt niet uit de verdediging en Diok krijgt de scrum mee. Henjo van Niekerk gaat richting de tryline en passt naar Benjamin Garcia, die de try maakt, maar de conversie gaat tegen de palen 7-5. Kort daarna krijgt DIOK in de verdediging een penalty tegen. ‘t Gooi gaat voor de palen en scoort 10-5. Het spel golft weer naar de andere kant waar ‘t Gooi een verdedigende overtreding maakt. Dan gaat ook DIOK voor de palen, Ilie Greeve scoort 10-8. Dat is ook de ruststand.

De tweede helft gaat van start. DIOK brengt verschillende wissels op het veld en inmiddels regent het in Amsterdam. De ploegen zijn echt aan elkaar gewaagd en er word zwaar strijd geleverd. Diok legt wat meer druk op ‘t Gooi en krijgt een penalty mee. Greeve verzilvert deze kans, 10-11. De sfeer in het stadion zit er goed in. De verdediging van DIOK staat als een huis, maar ook ’t Gooi houdt de poorten goed dicht. Uiteindelijk, na een ongelofelijk zware aanval, scoort ‘t Gooi, 15-11. DIOK weet dit niet meer goed te maken en de winst gaat uiteindelijk naar ’t Gooi.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×