Een loshangende tak werd zaterdagmiddag uit een boom aan de Klimroos in Leiden gehaald. (Foto's: AS Media).

Storm houdt huis in Leidse regio

Met name vrijdagavond zijn de hulpdiensten druk in de weer geweest met het opruimen van omgewaaide bomen, afgebroken takken en andere stormschade. Soms ging dat gepaard met schade aan bijvoorbeeld auto’s, maar in een aantal gevallen zorgden de omgewaaide bomen alleen voor hinder. Bijvoorbeeld omdat ze de rijbaan blokkeerden.Vrijdagavond waaide een flinke boom om langs de Damlaan in Leiden en dwars over de weg kwam te liggen. Daarbij raakte een auto beschadigd, ook werden enkele bouwhekken door de vallende boom geraakt en werd een passerende vrouw net niet geraakt.

Ook in Oegstgeest zorgde de harde wind vrijdagavond voor problemen. Bij de Geversstraat hing een flinke half afgebroken tak boven de weg. De brandweer heeft met behulp van een hoogwerker de losse takken uit de boom gehaald.

Aan de Rhijngeesterstraatweg in Oegstgeest ontstond vrijdagavond schade aan een geparkeerde auto. Een boom waaide om en kwam bovenop de auto en de rijbaan terecht. De boom is in stukken gezaagd en verwijderd.

In Voorschoten moest de brandwwer in actie komen aan het Van Boeijenplantsoen. Daar werd op de voetpad een grote tak verwijderd door hem in stukken te zagen.

Vrijdagavond werd in Leiderdorp de Persant Snoepweg enige tijd versperd. Boosdoeners van de wegblokkade waren twee takken die uit een boom langs de weg naar beneden waren gekomen. Brandweermannen hebben de takken met vereende krachten van de weg gehaald.

Later op de avond moest de brandweer in Leiderdorp nogmaals in actie komen. Dit maal om de losgekomen schoorsteenkap van een woning aan de Buitendijklaan vast te zetten.

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×