Waterpolodames ZVL-1886 pakken Supercup, heren verliezen van landskampioen

De Leidse waterpoloërs konden dit weekend meteen de eerste prijs van het seizoen pakken. Zowel de mannen als de vrouwen van ZVL-1886 speelden om de Supercup. Voor de dames pakte dat goed uit: zij versloegen na strafworpen landskampioen Polar Bears met 8-7. Bij de heren was landskampioen ASC Moscow met 13-7 een maat te groot.

De Supercup wordt aan het begin van het seizoen gespeeld tussen de landskampioen en de bekerwinnaar, of de verliezend bekerfinalist als één ploeg beide titels heeft gepakt. Dat laatste was bij de mannen het geval.

De dames van ZVL-1886 traden aan met een zeer jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar. ZVL-1886 begon met een sterke eerste periode (0-3). Polar Bears wist het verschil terug te dringen waardoor er op het einde een spannende penaltyreeks volgde. Na een aantal mooie treffers en een sterke doelvrouw aan de kant van ZVL-1886 (Ymke van der Waal) pakte ZVL-1886 de eerste prijs van het seizoen.

De mannen moesten net als  vorig jaar tijdens de bekerfinale hun meerdere erkennen in de ploeg uit Alphen, waar veel betaalde internationals uit bijvoorbeeld Hongarije actief zijn. De eerste drie periodes gingen de ploegen nog gelijk op (tot 7-7) maar in de vierde periode wist AZC Moscow uit te lopen en de winst te pakken (13-7).

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×