De snelste Nederlandse speedcubers op de 3x3x3. (Foto's: PR).

15-jarige Leidenaar wordt Nederlands kampioen Speedcubing

De 15-jarige Mika Smulders uit Leiden werd dit weekend Nederlands Kampioen Speedcubing. De gymnasium-leerling loste in een spannende finale de Rubik’s Kubus in gemiddeld 7.98 seconden op. Daarmee liet hij Europees kampioen Mats Valk (22) uit Amsterdam achter zich. Reinier Schippers (22) uit Utrecht eindigde als derde.

Mika Smulders in actie op het onderdeel ‘skewb’

Naast het zo snel mogelijk oplossen van de bekende 3x3x3 kubus, stonden elf andere onderdelen op het programma. Zo waren er de 2x2x2, 4x4x4 t/m 7x7x7 en een aantal kubussen met een andere vorm. Ook losten deelnemers een kubus geblinddoekt op en met slechts één hand. Mika won niet alleen het koningsnummer 3x3x3, hij zette ook de 2x2x2 op zijn naam.

Speedcuben groeit snel
Kubussen (speedcuben) wordt steeds populairder. Een grote groep speedcubers doet regelmatig mee aan wedstrijden in binnen- en buitenland. En die groep wordt steeds groter. De in Nederland opgerichte WCA (World Cube Association) is de bakermat voor de mondiale opleving van het kubussen, dat al in de tachtiger jaren een tijdje populair was.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×