(foto: Gerry van Bakel)

Universiteitsdocenten in actie tegen bezuinigingen op onderwijs

Gelukkig was het droog vanochtend. Het buitencollege over het koloniale tijdperk in Indie en Indonesie kon daarom gewoon doorgaan. Jassen aan en de tuin in. Als onderdeel van de actieweek tegen de bezuinigingen op het wetenschappelijk onderwijs.

Bart Luttikhuis werkt aan de faculteit geschiedenis van de Universiteit van Leiden. Hij zegt dat het tijd is om actie te voeren tegen de aanhoudende bezuinigingen. De universiteit trekt steeds meer studenten aan, maar er is niet genoeg geld om meer docenten aan te stellen. Het onderwijs komt daardoor in de knel. De universitair docenten hadden in mei al een ultimatum gesteld aan de minister en staatssecretaris van Onderwijs en nu dat niet is ingewill=igd wordt er deze week actie gevoerd. Maar wel op een studentvriendelijke manier. Colleges gaan wel door, maar worden naar buiten verplaatst. En Luttikhuis vraagt bij het begin van het college of niemand van de studenten er bezwaar tegen heeft.

Bart Ruttikhuis in gesprek met verslaggever Gerry van Bakel

De studenten hadden vooraf bericht gekregen dat het college buiten zou zijn, maar niet iedereen had het gezien. Iedereen had wel een jas mee en de verwachting vooraf was niet dat de kwaliteit van het college eronder zou lijden.

Gerry van Bakel in gesprek met Rik Remmerswal, Anil Anker en Michiel Bekkers over de actie van hun docent.

Duo-raadslid Martijn Otten (PvdA) was ook aanwezig bij het college om zijn steun te betuigen aan de actie. Niet omdat de gemeenteraad erover gaat, maar als woordvoerder Onderwijs en bijna afgestudeerd gaat het wetenschappelijk onderwijs hem wel aan het hart.

Duo-raadslid Martijn Otten in gesprek met verslaggever Gerry van Bakel

Vrijdag 28 september is er een afsluitende actiedag in het Lipsiusgebouw van de Universiteit, onder de noemer ‘Overwerk In’ worden alle docenten van de universiteit uitgenodigd met hun laptops en papierwerk naar het Lipsiusgebouw te komen om te laten zien hoeveel overwerk ze hebben. Van 10.00 tot 15.00 uur, wel een eigen stoel meenemen.

 

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×