De remwegproef. (Foto's: VVN).

OBS De Vos in Voorschoten organiseert verkeersmiddag met remwegproef

OBS De Vos aan de Multatulilaan in Voorschoten houdt vrijdag een verkeersmiddag om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid rond de school. Tijdens de middag vindt er een open gesprek met de wethouder plaats over verbetering van de verkeerssituatie en wordt er met een remproef getoond wat de gevolgen van een te hoge snelheid kunnen zijn.

De middag is voortgekomen uit de behoefde van zowel ouders, buurtbewoners als de school om de verkeersveiligheid te verbeteren. Enerzijds door de huidige verkeerssituatie onder de loep te nemen en deze waar mogelijk veiliger te maken. Anderzijds door het bewustzijn bij kinderen en ouders voor de risico’s in het verkeer te vergroten.

Gesprek met de wethouder
De verkeersmiddag start om 13:00 uur met een presentatie van onderzoeken en acties die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden, zowel door de school als door de gemeente. De presentatie wordt gevolgd door een open gesprek waarin verbetering van de verkeerssituatie centraal staat. Wethouder Lamers (verkeer en onderwijs) neemt ook deel aan dit gesprek.

Remwegdemonstratie
Om 14:00 wordt een remwegdemonstratie  gegeven. Deze demonstratie laat zien wat (te hoge) snelheid in de praktijk voor gevolgen kan hebben. Onder de leerlingen van OBS De Vos is voor de zomervakantie een verkeersbord ontwerpwedstrijd gehouden. De winnende ontwerpen worden om 14:30 door de wethouder onthuld en daarna op de toegangswegen rondom de school geplaatst. Rond 14:45 wordt de verkeersmiddag afgesloten.

Bijwonen
Geïnteresseerden kunnen de presentatie en het open gesprek bijwonen. Het aantal plaatsen is beperkt en daarom is het nodig om aan te melden via werkgroepverkeersveiligheid@obsdevos.nl.

 

Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×