(Impressie : Gemeente Leiden).

Plein Garenmarkt groen ingericht naar voorbeeld Lammermarkt

Als begin 2020 de tweede ondergrondse centrumgarage klaar is, kan bouwcombinatie Dura Vermeer Besix meteen door met de volgende klus. Het zo groen mogelijk inrichten van het plein zelf. Daarvoor is geen extra budget nodig, zo vertelde wethouder Fleur Spijker de raad deze week tijdens een presentatie van de plannen. “Het past binnen de begroting die voor de bouw van de garage is uitgetrokken.”

Chris de Waard sprak met PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla die zich ook in de vorige raadsperiode als een van de eerste hard maakte voor een groen plein.

Eerder was het de bedoeling dat parkeren op de Garenmarkt ook bovengronds mogelijk zou blijven. Als overloopterrein mocht de garage vol komen te staan. Dat idee is na de verkiezingen door het nieuwe stadsbestuur verlaten. Samen met omwonenden werd een groen plein ontworpen.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×