(Foto: AS Media).

Brand bij Buitenplaats Beresteijn laait op

De brand die gisteravond uitbrak in een leegstaand en vervallen bijgebouw van Buitenplaats Beresteijn is vanmorgen weer opgelaaid. Dat bleek rond 9.00 uur toen de brandweer een nacontrole kwam doen. Het vuur is opnieuw geblust. Even na 10.00 uur ging de brandweer opnieuw met spoed naar het nasmeulende gebouw voor een extra nacontrole.

De brand werd gisteren even na 22.00 uur ontdekt. De brandweer schaalde al snel op vanwege de uitslaande brand en de politie sloot de wegen in de omgeving af. Na ongeveer een uur was de brandweer het vuur meester. Het nablussen ging toen nog enige tijd door. Even na middernacht keerden de eerste voertuigen terug naar de kazerne.

Rond 10.45 uur vanmorgen gingen politie en brandweer voor een derde inspectieronde naar het landgoed. (Foto: Politie Leiden).

De brand aan de Leidseweg zorgde voor de nodige stankoverlast. Door het windstille weer bleef de rook lang hangen en was dan ook in de wijde omgeving te ruiken. De brandweer adviseerde bewoners om ramen en deuren gesloten te houden.

112 Sleutelstad Voorschoten beresteijnbrand


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×