Ilie Greeve in de aanval. (Foto: Els Barnas, tekst Welmoet Lugt).

DIOK wint overtuigend in eigen huis

Rugby Club DIOK heeft zaterdag overtuigend de tweede wedstrijd in de Ereklasse gewonnen van The Dukes uit Den Bosch. Na een kwartier stond het al 21-0 voor de ploeg uit Leiden. Uiteidnelijk won DIOK in eigen huis met 35-12.

Om stipt drie uur trappen The Dukes de wedstrijd af. Direct valt het verdedigende werk van Pete Rowe op. Met zichtbare strijdlust maakt hij de ene tackle na de andere. Een mooie aanval door DIOK strandt met een knock on van DIOKs zijde. Uit een maul is het vervolgens Ross Bennie-Coulson die de openingstry maakt. Ilie Greeve converteert, 7-0.

Acht minuten later is het weer raak. Oliva Sialau legt de bal over de lijn na mooi voorwaarts werk van Benjamin Dechartres. De conversie is raak, 14-0. Iets later is het Tom de Ruijter die een try maakt na een prachtige run van Sialau. Greeve converteert en de stand halverwege de eerste helft is 21–0. Ondanks dat DIOK de bovenliggende partij is, is de verdediging van de Bosschenaren sterk. DIOK maakt aanvallend te veel knock ons, waardoor ze het zichzelf onnodig moeilijk maken om te scoren. De eerste serieuze aanval van The Dukes eindigt met een voorwaartse pass van hun zijde. DIOK krijgt de scrum maar verliest de bal in het eigen verdedigingsgebied. De aanval van de The Dukes houdt aan en ze scoren een try. De conversie gaat naast en de ploegen gaan de rust in met 21-5.

Bonuspunt binnen voor DIOK
DIOK neemt de aftrap in de tweede helft. The Dukes zetten vervolgens direct de aanval hard in, maar maken aanvallend een fout. DIOK krijgt de penalty mee en de dreiging wordt afgewend. Een prachtige aanval van DIOK volgt waar Ross Bennie-Coulson een slimme actie maakt, afspeelt aan Pete Rowe, die na een geweldige run met een duik over de lijn een try maakt. Ilie Greeve converteert weer, 28-5. Met deze vierde try sleept Diok een felbegeerd bonuspunt binnen.

The Dukes geven het nog niet op. De wedstrijd wordt evenwichtiger. Aan beide zijden worden er spelers gewisseld. Bij The Dukes lijkt de frustratie op te lopen. Verschillende penalties worden aan de ploeg uitgedeeld. Het spel gaat heen en weer over het veld. Beide ploegen gunnen elkaar geen ruimte.

Twee try’s voor Bennie-Coulson
Met nog 10 minuten te gaan duwen The Dukes de Leidse ploeg meer in de verdediging. Een mooie aanval van The Dukes brengt weer wat meer spanning in de wedstrijd. Een try is het gevolg. De conversie is raak, 28-12. Inmiddels is er geen tijd meer op de klok, maar de referee geeft aan dat er nog 5 minuten te spelen is. Dan lijkt DIOK nog te scoren, maar de bal wordt omhoog gehouden. The Dukes gaan vervolgens verdedigend de fout in en DIOK neemt snel de penalty. Ross Bennie-Coulson maakt de laatste try van de wedstrijd. Ook de laatste en vijfde conversie door Greeve is raak. DIOK wint in eigen huis met 35-12.

Stand in de Eereklasse
DIOK neemt na het derde competitieweekend in de Ereklasse de vierde plaats in. De lijst wordt aangevoerd door Cas RC met 15 punten, gevolgd door RC Hilversum en A.S.R.V. Ascrum met 11 punten. Met 10 punten staan DIOK, Amstelveense RC, RC ’t Gooi en The Dukes daar achter. Zowel DIOK, als ’t Gooi en Amstelveense RC hebben echter een wedstrijd minder gespeeld.

Op 6 oktober speelt DIOK uit tegen A.S.R.V. Ascrum in Amsterdam. De kick off staat gepland voor 15.00 uur.