Winnares Junior Songfestival treedt op tijdens Pieter van der Werffestival

De 14-jarige Anne Buhre uit Voorschoten won samen met Max dit weekend de landelijke finale van het Junior Songfestival. Samen mogen ze Nederland vertegenwoordigen in Minsk, maar eerst staat Buhre dinsdag op het podium bij het Pieter van der Werffestival. Het nieuwe culturele festival is dit jaar in het leven geroepen om Leidens Ontzet bij scholieren meer onder de aandacht te brengen.

Buhre zit op het Leonardo College in Leiden en dus zal ze ook zingen tijdens het nieuwe Pieter van der Werffestival in de tuin van Museum Volkenkunde. Een andere Leidse beroemdheid die van de partij is, is DJ Flor. Toen hij 11 was haalde hij al de liveshow van Holland’s Got Talent en sindsdien is hij hard op weg om in de voetsporen te treden van Leidse Legende Armin van Buuren. De inmiddels 15- jarige DJ zal het festival openen en zorgt ook tussen de acts door voor muziek.

De deelnemers zullen echter niet alleen muziek ten gehore brengen. Er zijn al een paar grote kunstwerken aangeleverd om tentoon te stellen, er wordt poëzie voorgedragen en er is zelfs een optreden met drones. Een  ware taak dus voor de jury, die aan één van deelnemers de Pieter van der Werfprijs mag uitreiken. De jury bestaat uit Eric Filemon (oud-bestuurslid van de 3 October Vereeniging, bij wiens afscheid deze prijs in het leven is geroepen), Nanette Ris (directeur Stadsgehoorzaal en Stadsschouwburg), oud-bestuurslid van de 3 October Vereeniging Rens Heruer en kunstrecensent Theo de With van het Leidsch Dagblad.

Het Pieter van der Werffestival vindt plaats op dinsdag 2 oktober van 13:30 tot 17:00 uur in de tuin van het Museum Volkenkunde. Alle Leidenaren zijn uitgenodigd om langs te komen. Entree is gratis.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×